NEWS

25 januari 2019

De BOBCAT E10z minigraver viert zijn 10de verjaardag en 10.000 verkochte eenheden

De E10, omgedoopt in E10z (waarbij de “z” staat voor de afwezigheid (zero) van overhang achteraan), is leider op zijn markt en rondde de kaap van de 10.000 eenheden in minder dan 10 jaar. Deze compacte machine van een ton geniet de belangstelling van een groot aantal gebruikers. Ze dankt dit wellicht aan haar brede waaier aan toepassingen, maar vooral ook aan haar robuustheid en betrouwbaarheid die haar zowel geschikt maken voor de verhuursector als voor aannemers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De graafmachine wordt vervaardigd in een soft management fabriek in Dobrit, een voorstad van Praag in de Tsjechische Republiek, en profiteert mee van de expertise van een technisch bekwame en enthousiaste MO. De fabriek beschikt over het kader en de middelen voor de ontwikkeling van een beproefde technologie, te meer omdat ze naast het Europese onderzoekscentrum van DOOSAN & BOBCAT gelegen is. Dit productie-universum bezit bovendien ook een opleidingscentrum voor de dienst na verkoop van de EU-dealers, evenals test- en demonstratieterreinen waar klanten en eindgebruikers hun indrukken en verwachtingen kunnen delen.

Al die positieve factoren liggen waarschijnlijk aan de basis van het unieke, maar evolutieve concept van deze machine die alle soorten gebruikers aantrekt.

De lancering van de E10 minigraver in april 2008, die de geschiedenis van BOBCAT gekleurd heeft, speelde een beslissende rol in de ontwikkeling van het gamma compacte graafmachines van de constructeur. De E10 en E08 waren de eerste modellen die volledig in Europa ontworpen en gebouwd werden. Het voornaamste kenmerk dat de E10z van de andere machines op de markt onderscheidt, betreft de gepatenteerde en verstelbare zijconsoles waarin zich de servo bedieningshendels bevinden.

De E10z bereikt een maximale graafdiepte van 1,82 m bij een gewicht van amper 1.066 kg. Hij kan dus gemakkelijk vervoerd worden, met een chassis dat tot 710 mm kan worden ingetrokken. De (TOPS) inklapbare kantelbescherming zorgt ervoor dat de machine vlot door openingen van geringe hoogte kan passeren, voor werken binnenin en in kelders. Wanneer de machine gebruiksklaar is, kan het onderchassis uitgevouwen worden tot 1.100 m, wat een maximale stabiliteit garandeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.