NEWS

11 maart 2019

YANMAR voegt de VIO23-6 toe aan zijn minigravers

Op BAUMA zult u kunnen kennismaken met deze zero tail minigraafmachine van 2,3 ton met chassis met variabele breedte. De constructeur heeft gestreefd naar het ideale evenwicht tussen een laag brandstofverbruik, vermogen en comfort in een compacte vormgeving.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het standaard variabele chassis van de ViO23-6 stabiliseert de machine over een basis van 1.380 mm tot 1.550 mm die, in combinatie met een optimale verdeling van het gewicht, een verrassende hefcapaciteit biedt voor deze categorie (17,5 kN op de bak en 13,1 kN op de standaard arm). Indien nodig, is optioneel een extra tegengewicht leverbaar voor zwaardere werken. Het transportgewicht van 2.365 kg (met cabine, standaard tegengewicht en standaard arm) en het compacte chassis zorgen ervoor dat de ViO23-6 samen met zijn hulpstukken vervoerd kan worden in een aanhanger.

De ViO23-6 is uitgerust met de YANMAR 3TNV76-PBV1 3-cilinder motor met elektronisch bediende, rechtstreekse injectie en een brutovermogen van 14,6 kW bij 2.400 toeren/min. Deze motor behoort tot de nieuwe motorengeneratie van de fabrikant en is standaard voorzien van een automatisch vertragingssysteem (vrijloop na 4 sec. inactiviteit) en eco-mode (motortoerentalregeling).

Het ViPPS (ViO Progressieve 3 Pumps System) hydraulisch systeem maakt gebruik van 4 hydraulische pompen, 2 pompen met variabele cilinderinhoud en 2 tandwielpompen (waarvan één voor de joysticks).

YANMAR maakt het systeem compleet met een verdeler gebaseerd op het ViPPS principe die het debiet van de verschillende pompen cumuleert teneinde de optimale combinatie te bekomen inzake snelheid, vermogen, vloeiende bewegingen en balans. Het ViPPS systeem maakt het mogelijk om alle handelingen vloeiend en gelijktijdig uit te voeren, zelfs tijdens het rijden. Alle buizen en stangen van de giek- en armcilinders worden beschermd door een schokabsorberend stalen schild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.