NEWS

25 maart 2019

1ste levering van een LIEBHERR R 936 Compact aan ELBOKA in Belgïe

De machine had in maart vorig jaar al haar wereldpremière beleefd op het salon van Bern, en in april stond ze op INTERMAT, maar nu levert SOMTP Belgium een eerste exemplaar van de R 936 aan de firma ELBOKA. Dit bedrijf uit de provincie Antwerpen dat als één van de eerste in België machineverhuur met bestuurder aanbood.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Sedert 1978 ging dit bouwbedrijf zich geleidelijk specialiseren in wegenwerken, grondverzet en graafwerken. De twee bazen, Ronny BOONEN en Luc VAN ENDE, zijn perfectionisten en doen geen toegevingen wat de keuze van hun machines en werktuigen betreft. Vanaf het begin heeft het bedrijf LIEBHERR als partner gekozen voor de midigraafmachines en TAKEUCHI voor de minigraafmachines. Ze hebben eveneens snel begrepen dat goede bestuurders zeldzaam zijn en je, om ze te behouden, goede machines in perfecte staat nodig hebt. Een homogeen machinepark vergemakkelijkt de opleiding van het veertigtal bestuurders die, steunend op de opgedane ervaring, iedereen toelaat nagenoeg 120% van het potentieel van hun machine en accessoires te benutten. ELBOKA beschikt over ongeveer 50 grondverzetmachines van 1 tot 45 ton.

Die filosofie maakt het succes uit van de firma die zowel werken voor eigen rekening als voor rekening van derden uitvoert en machines met of zonder bestuurder verhuurt. ELBOKA heeft eveneens zijn eigen depannagedienst en is in staat tot snelle technische interventies bij elk probleem. Flexibiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Deze kenners hebben dus beslist om in een R 936 Compact te investeren. De machine, met een short tail van 1,98 m, heeft een werkklaar gewicht van om en bij de 36 ton en een bakinhoud van 1,00 tot 2,15 m3. Haar stage IV motor levert 190 kW met LIEBHERR SCR technologie, zonder EGR, zonder DOC en zonder dieselroetfilter (FAP). Het bedrijf opteerde bovendien voor rupsen van 900 mm breed, evenals een LC-onderstel om de bodemdruk zo veel mogelijk te beperken. De monogiek is 6,2 m lang en de graafarm meet 3,2 m. Naast de R 936 Compact graafmachine heeft SOMTP recent ook een R 936 rupsgraafmachine, een R 936 rupsgraafmachine en een A914 Compact graafmachine op banden met GPS en Tiltrotator, een uniek exemplaar in België, aan ELBOKA nv geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.