NEWS

28 maart 2019

De 100ste Scania bij Van Damme R wordt een pionier voor 50 ton

vinden we ook het 100ste voertuig van het merk dat in de kleuren steekt van dit bedrijf. Het is een 6x4 die deel uitmaakt van een order voor 6 SCANIA's die van de firma Van Damme R de eerste Waalse transporteur maakt om rond te rijden met 50 ton MTM!

Klik op de foto's om ze te vergroten

De onderneming VAN DAMME R is gevestigd in Frasne-lez-Gosselies en maakt deel uit van de Group VDRT, gespecialiseerd in grondwerken, afbraak, het ter beschikking stellen van stroomgroepen en transport. De aard van de producten die er vervoerd worden is vaak gelinkt aan de andere activiteiten van de groep: puin, afbraakproducten, vervuilde grond, schone grond, bulk, materieel, bouwmachines, etc. Dat profiel vereist voornamelijk klassieke opleggers, diepladers en containerchassis, maar ook meer specifieke bouwvoertuigen voor de werven waarop VAN DAMME R actief is: tankvrachtwagens, vrachtwagens met kraan en veegwagens. In totaal telt het park 45 motorvoertuigen, waarvan een dertigtal Scania’s.

SCANIA is dus nog altijd goed vertegenwoordigd bij VAN DAMME R, wat bovendien bevestigd werd met de meeste recente aankopen. Na vijf 4×4 trucks van de nieuwe generatie met 450 pk, een 6×4 met 580 pk en een 4×2 verleden jaar, kwamen er recent zes 6×4 trekkers met 500 pk en een 4×2 bij in het wagenpark. Al die trucks werden geleverd door Scania Charleroi, inclusief onderhoudscontract.

 « De 6×4 modellen met luchtvering en aangedreven tandem werden aangekocht om transporten tot 50 ton te kunnen uitvoeren naar de werven, wat tot op heden nog niemand doet in Wallonië », benadrukt Thierry VAN DAMME. « Eén van de voertuigen is de 100ste Scania die we aankochten. Een trouwheid die gerechtvaardigd wordt door verschillende factoren. Vooreerst volgen we zeer nauwgezet het verbruik op van onze voertuigen en Scania is bijzonder sterk op dat vlak. Vervolgens omdat onze chauffeurs duidelijk pro SCANIA zijn. Ze houden van het rijcomfort van de voertuigen en wij zijn tevreden hun dat comfort te kunnen bieden. Daarom opteren we ook eerder voor de R cabines. Tenslotte steek ik het niet weg dat Scania ons bedrijf een goed imago bezorgt… »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.