NEWS

20 mei 2019

MAES HOOGWERKERS neemt zijn RUTHMANN T900HF platform in gebruik

Dit familiebedrijf ontving op donderdag 16 mei in zijn zetel in Pulle - Zandhoven (provincie Antwerpen) in feestelijke sfeer al zijn klanten en leveranciers voor de ingebruikneming van een uitzonderlijke en unieke machine in België, een RUTHMANN STEIGER T900HF werkplatform op vrachtwagen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze machine van 50 ton is de nieuwste innovatie van RUTHMANN inzake vrachtwagenplatformen met het gepatenteerde DRS (Dynamic Range System) systeem, een duale, disruptieve technologie. In het segment van de hoogwerkers op vrachtwagen, met zijn giek van 90 m en een reikwijdte van 42 m, is de T 900 HF momenteel de meest flexibele telescoophoogwerker ter wereld. Het platform bereikt 90 m in 30 seconden.

MAES HOOGWERKERS is sedert 40 jaar gespecialiseerd in de verhuur van heftoestellen met groot bereik en grote werkhoogte, en meer bepaald mobiele hoogwerkers op vrachtwagens en mobiele torenkranen op vrachtwagen. De verhuur met bestuurder van dat soort grote machines vergt van nature een onmiddellijke beschikbaarheid. Bij korte opdrachten is een snelle verplaatsing naar de werksites vereist. Het bedrijf dankt zijn faam aan zijn 24u/24 en 7d/7 inzet. Een telefoonpermanentie laat toe meteen te reageren op elke interventievraag. In de onderhoudswerkplaats zijn 12 mecaniciens aan het werk.

Het bedrijf dat wellicht leider is in dit domein, is ook een voorloper. Het bood immers als eerste in België de mobiele torenkranen van de Nederlandse constructeur SPIERING aan. Ook nu nog is het met deze nieuwe T900HF het enige Belgische bedrijf dat over dit type platform beschikt.

MAES HOOGWERKERS is tevens de Belgische initiatiefnemer achter het POWER LIFT concept, een oplossing die het tillen van lasten combineert met het hijsen van een platform voor plaatsingstoepassingen. GROEP MAES is de enige onderneming in België die niet alleen de machines, maar ook de erkenningen en vergunningen voor dat soort operaties bezit. Het Power Lift systeem bestaat uit twee hijsarmen die bevestigd zijn op de hoogwerker die bijvoorbeeld in het geval van de MT 70 KTV PL een laadcapaciteit van 1 ton bezit, verdeeld over het heffen (2 x 300 kg) op de armen en 400 kg voor de installateurs en hun plaatsingsmateriaal. De operator van MAES helpt enkel bij de heffuncties, terwijl de klant-huurder zich om de plaatsing bekommert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.