NEWS

28 mei 2019

De ACTROS 5, eerste halfautonoom vrachtwagen zonder spiegels

In de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth reed onlangs het eerste saffierblauwe klantenvoertuig van de Actros 1851 LS 4x2 van de productieband. Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz Trucks, verheugt zich « Voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros hebben we oplossingen ontwikkeld met een duidelijk doel voor ogen: de veiligste, efficiëntste en meest geconnecteerde vrachtwagen ooit maken. Dankzij onze unieke expertise binnen het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Trucks zijn we hierin perfect geslaagd. De Actros is helemaal klaar om voor zijn klanten de weg op te gaan. »

Klik op de foto's om ze te vergroten

Sinds de lancering van de eerste generatie van de Actros in 1996, heeft Mercedes-Benz Trucks meer dan 1,2 miljoen exemplaren van zijn vlaggenschip verkocht.

Een van de belangrijkste nieuwigheden in de Mercedes-Benz Actros is de Active Drive Assist waarmee Mercedes-Benz het deels geautomatiseerd rijden in alle snelheidsbereiken standaard in een serievoertuig introduceert. Het systeem kan onder bepaalde omstandigheden zelfstandig sturen, remmen en accelereren. Hoewel de bestuurder verantwoordelijk blijft voor het monitoren van de verkeerssituatie, ontlast het systeem de bestuurder aanzienlijk en levert het een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

Nog een wereldprimeur is de standaard ingebouwde MirrorCam. Deze vervangt in de nieuwe Actros de hoofd- en groothoekspiegels. Het systeem bestaat uit twee aan de buitenkant van het voertuig gemonteerde camera’s waarvan de beelden worden weergegeven op twee 15-inch displays die op de A-stijlen in de cabine zijn aangebracht. Hierdoor heeft de bestuurder een veel beter zicht rondom.

De nieuwe multimediacockpit is het connectiviteitscentrum van de nieuwe Actros. Het primaire display vervangt het gebruikelijke combi-instrument, zodat de bestuurder in één oogopslag alle assistentiesystemen en de nieuwe verkeersbordenherkenning kan zien. Een tweede aanraakscherm in het dashboard fungeert als bedieningsinstrument voor geselecteerde apps van het Mercedes-Benz Truck App Portal en virtuele schakelaars, en toont de informatie van het nieuwe navigatiesysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.