NEWS

13 juni 2019

CONSTRUCTION DAY: TRUCKS IN COMPETITIE MET ELKAAR

Tussen de buien door en onder een grijs wolkendek met nu en dan een streepje zon, organiseerde onze collega TRANSPORTMEDIA de 4de CONSTRUCTION DAY op de gigantische terreinen van de zandgroeve van Mont-Saint-Guibert. De machines werden er in extreme testomstandigheden uitgeprobeerd, wat ideaal was om de prestaties van de verschillende deelnemende voertuigen met elkaar te vergelijken.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het weer van de voorgaande dagen had de aanvankelijk voorziene zone, de toegangen, de beschutte ontspanningsruimte en de parking in een modderpoel herschapen, zodat Christophe DUCKERS en Claude YVENS, respectievelijk CEO en Chief Editor van TRANSPORMEDIA, hun plannen ter plaatse moesten herzien.

Maar te oordelen naar de vele aanwezige vlootbeheerders was de nieuw ingerichte site bijzonder geschikt, dankzij de grond- en profileringswerken die manu militari door VAN HAUT, invoerder van de SANY machines, werden uitgevoerd met behulp van één van zijn recente (2019) hydraulische graafmachines, namelijk de SY215c. Deze rupsgraafmachine (700 mm) van 22,9 ton met CUMMINS QSB6.7 Stage IV motor van 128 kW en KAWASAKI hydrauliek was het ideale werktuig voor de inrichting van het testterrein.

Tijdens de Construction Day op 13 juni konden de deelnemers de voertuigen in reële omstandigheden testen en de hele voormiddag informatiesessies voor de vakmensen uit de bouwsector bijwonen, gevolgd door een feestelijke BBQ. Er werden drie parcours voorgesteld: trucks (offroad), pick-up (offroad) en lichte bedrijfsvoertuigen (weg). De trucks waren vertegenwoordigd door een DAF CF 8×4 480, een IVECO Trakker, een MAN TGX 500 Hydrodrive en een RENAULT Trucks C Optitrack. Tot de vans behoorden de IVECO New Daily, de MAN TGE 3.180 4×4, de MERCEDES-BENZ Sprinter 4×4 en de VOLKSWAGEN Crafter. Bij de pick-ups zorgden de MERCEDES-BENZ X-Klasse V6, de VOLKSWAGEN Amarok en de SSANGYONG Musso voor tevreden gezichten bij de vlootbeheerders in een “Paris-Dakar” sfeer. De Musso pick-up heeft overigens menigeen verbaasd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.