NEWS

31 juli 2019

BROKK 70, de kleinste robot ter wereld, sterk als een bodybuilder!

BROKK stelde op BAUMA in wereldprimeur de BROKK 70 en zijn hulpstukken voor. Op MATEXPO kunnen de bezoekers eveneens kennismaken met de kleinste slooprobot ter wereld, de gloednieuwe BROKK 70. Hij is het resultaat van de R&D werkzaamheden van de Zweedse constructeur die er een supersterke minirobot van maakte. De specifieke BROKK SmartPower™ elektrische aandrijving verdubbelt bijna het vermogen van 5,5 tot 9,8 kW ten opzichte van de BROKK 60 die hij vervangt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De combinatie van de nieuwe BROKK SmartPower™ technologie met een verbeterde BROKK hydrauliek laat vloeiendere en preciezere bewegingen toe, wat de machine sneller en productiever maakt. De tweemaal krachtigere BROKK 70 heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger (breedte 567 mm, lengte 1500 mm, hoogte 880 mm), hij weegt 560 kg en werkt op 16A. De vernieuwde kinematik en vermogenswinst zorgen ervoor dat de machine zwaardere en krachtigere accessoires (max. 105 kg) kan vervoeren en manipuleren.

De constructeur levert zijn machine dan ook met de nieuwe BROKK BHB105 hydraulische hamer die meer dan 100 kg weegt en uitgerust is met geavanceerde functies, zoals waterverstuiving om stof tegen te gaan en externe koeling via perslucht om bij hogere omgevingstemperaturen te werken. De nieuwe BROKK BDC40 hydraulische frees is het eerste snijwerktuig dat bestemd is voor de kleinste slooprobot. De nieuwe BROKK G32 sloopschaar/grijper is dan weer het demontage- of ontmantelingswerktuig bij uitstek.

Martin KRUPICKA, PDG van BROKK Group, verklaarde: “De BROKK 70 duwt de gewicht-vermogensverhouding van BROKK tot nieuwe hoogten, dankzij de unieke BROKK SmartPower technologie. Door zijn compacte afmetingen is dit in feite een vernieuwende robot die komaf maakt met alle manuele sloopwerken.” Volgens de constructeur doet hij beter dan 10 mannen met een breekhamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.