RentMAT

1 augustus 2019

SIX Equipment investeert en neemt nieuwe vlucht

Iedereen herkent in de oprichter van bouwmachineverhuurder SIX EQUIPMENT de discrete, werkverslaafde man die altijd klaarstond om anderen een dienst te bewijzen. Maar toen zijn gezondheid hem parten begon te spelen, zag Paul SIX zich gedwongen gas terug te nemen en de fakkel door te geven.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De man was zo slim zijn dochter Lorianne SIX enige tijd daarvoor reeds vertrouwd te maken met het beroep van bedrijfsleider, aangezien zij aan het hoofd stond van RENTASIX, de verhuurmaatschappij voor bedrijfsvoertuigen voor transport en bouw. Zij heeft dit bedrijf sedert zijn oprichting geleid en het tot een mobiliteitspartner voor aannemers gemaakt, met een vloot van meer dan 100 voertuigen, vooral IVECO’s van minder dan 3,5 ton.

Bronnen van vernieuwing

Het is een feit dat het herstel van de vader enige tijd geduurd heeft. Maar die 2 jaar werd goed benut door de dochter en haar man Maxime HELLEPUTTE om het DNA van de onderneming te ontleden en nieuwe bronnen aan te boren. Paul SIX besliste een stap opzij te zetten, maar blijft wel voorzitter van de onderneming. Hij gaf de teugels door aan zijn dochter die intussen gedelegeerd bestuurder geworden is. Met zachte, maar vastberaden hand verandert de jonge vrouw van 30 enkele oude gewoonten en stelt ze orde op zaken in het familiebedrijf te Stambruges, dichtbij Beloeil. Ze hecht veel belang aan de kwaliteit van relaties en installeert meteen een transversaal management.

Een nieuw team

Het nieuwe team krijgt al snel vorm. Dany CHAIS, een oudgediende van Génie Route en Interparts, voegt zich bij de commerciële ploeg en bekommert zich om de grote klanten, terwijl Maxime HELLEPUTE instaat voor de KMO klanten. Hoewel de omzet van 6 miljoen euro met enkele percentages gedaald is na het vertrek van de vroegere commerciële medewerker, blijft het bedrijf erg actief en breidt het verder uit.

Uitbreiding in Stambruges

Lorianne heeft van haar neef Nicolas SIX de magazijnen van LOCASIX overgenomen, evenals alle terreinen die de twee ondernemingen delen in Stambruges. LOCASIX, dat de WC-verhuur overgelaten heeft aan het Franse WCLOC maar wel de werfcontainer-verhuuractiviteit handhaaft, is verhuisd naar de industriezone van Rivièrette in St-GHISLAIN. In een geest van familiale continuïteit installeert Lorianne SIX naast de deur overigens een SIX Equipment agentschap in een hal van 200 m2 op een terrein van 2.400 m2.

 4 vestigingen en opslagplaatsen

Het bedrijf is momenteel verspreid over 4 vestigingen, waaronder die van TRAVOUTILS bvba in de Europe-industriezone in Leuze-en-Hainaut die in 2014 werd overgenomen door PAUL SIX en 6 personen telt, de vestiging in Thimister dichtbij Luik voor machines voor burgerlijke bouwkunde en RENTASIX-bestelwagens die Dominique VAN GEYT sedert kort beheert, de vestiging in la Rivièrette die ook wordt geleid door een zaakvoerder en, tot slot, de hoofdzetel in Stambruges waar een twintigtal personen werkt.

Technische update

De werkplaatsen zijn op hun beurt afgestoft, verouderde machines werden van de hand gedaan en een nieuw protocol voor onderhoud en reiniging van de machines na verhuur werd ontwikkeld in samenwerking met de nieuwe werkplaatsleider en een ploeg die speciaal voor deze taak werd aangeworven. Een wachtdienst beantwoordt oproepen van klanten 6 dagen op 7 en de 6 mecaniciens beschikken over 3 atelierwagens voor urgenties en depannages op de werf. De vloot wordt via de voor TRAVOUTILS ontwikkelde software beheerd en de machines worden op afstand gevolgd via geolokalisatie. PATRICK, de oudste medewerker en het levende geheugen van de firma, superviseert het hele technische gedeelte.

Vervanging van de vloot

De vloot van minder dan 8 ton werd vervangen en telt enkel nog machines jonger dan 2 jaar, waaronder een honderdtal minigraafmachines en een vijftigtal verdichters. Volgend jaar zijn de machines van minder dan 13 ton aan de beurt. De nieuwe ploeg wil op korte termijn tot een machinepark, uitgezonderd tuinen en parken, komen van 350 tot 400 machines, waarvan meerdere bestemd zijn voor spoorweg- en steengroevetoepassingen. De belangrijkste aankopen van dit jaar betreffen 5 nieuwe KUBOTA (U36, U48 en U55) minigravers, een BOMAG 120ds verdichter en een 123, een HAM 3412, een BOBCAT S450+ skidsteer met borstel, een FUCHS MHL320 hydraulische graafmachine, een HITACHI zx210 graafmachine, een MANITOU 625 verreiker, 2 CAT 308 en 2 CAT 311 graafmachines, twee NEUSON 3001 & 6001 minidumpers, twee VOLVO L110H en CAT 350GC knikladers, twee KOMATSU D61PX & D61PXI bulldozers en, tot slot, ook drie ATLAS COPCO XAS88 compressoren. En het jaar is nog niet ten einde…

Niets dan mooi materieel dus van vermaarde merken om een betrouwbare service te bieden en rekening te houden met de gevoeligheden van de huurders-operatoren die vaak gehecht zijn aan een merk.

De vrouwelijke management touch

Lorianne SIX voert haar ploeg met enthousiasme, een aanstekelijke glimlach en dynamisme aan “in een geest van familie, oprechtheid, flexibiliteit, snelheid en efficiëntie, zonder verstikkende hiërarchie”. Elke medewerker wordt gelijk behandeld, zoals ze zelf graag aanhaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.