NEWS

5 augustus 2019

HARTL breekbakken overgenomen door ROKLA – ROCKWHEEL frezen

ROKLA GmbH, de Duitse fabrikant van hydraulische freesmachines die onder het merk ROCKWHEEL verkocht worden, breidt zijn activiteiten uit tot de sector van de breek- en zeefbakken met de overname van de Oostenrijkse specialist HARTL Crusher. Het akkoord dat op 27 juni 2019 in werking getreden is, bestrijkt de intellectuele eigendom, het gebruik van het merk HARTL en de voorraden.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De toenadering tussen deze twee nog jonge, maar reeds internationaal befaamde ondernemingen die niet ouder zijn dan 10 jaar, stelt een mooie toekomst in het verschiet voor de lijn van draagbaar materieel bestemd voor frezen – breken – zeven. De catalogussen van elk van de bedrijven zijn zeer compleet, elk in hun categorie, en maken deze fusie/acquisitie tot een voorbeeld van complementariteit. Robert PIASECKI, directeur-vennoot van Rokla GmbH, verheugt zich: “Dankzij de synergie tussen beide is dit meer dan een gewone bedrijfsaankoop. Door de interactiviteit zullen de producten zichzelf promoten!”

HARTL Crusher, dat in 2011 opgestart werd door de broers Dominik en Alexander HARTL, is al snel uitgegroeid tot één van de belangrijkste fabrikanten van breek- en zeefbakken, dankzij de jarenlange ervaring van de familie Hartl in de breeksector. Het HARTL-productassortiment wordt verdeeld over klanten in 70 landen en laat zich kenmerken door technologische evoluties zoals de “reverse” functie die geen concurrentie kent. In 2013 hebben de breekbakken met de Red Dot Design Award een internationale erkenning gekregen.

ROKLA, met zetel in Langenburg (Baden-Württemberg), vervaardigt en verdeelt sedert 2013 hydraulische freesmachines en schaafmachines onder de merknaam ROCKWHEEL. Het bedrijf wordt in Duitsland reeds beschouwd als een leider in zijn domein en behoort tot de snelgroeiende fabrikanten van bouwmachines.

Klaus Volkert, mede-eigenaar van Rokla, preciseert: “Onze eigen filosofie en die van HARTL sluiten nauw bij elkaar aan. Het gaat om innovatie, hoge kwaliteitsnormen en compromisloos gebruik van “Premium” onderdelen voor onze producten”.

Alexander Hartl verklaart zijn beslissing om zijn bedrijf over te laten als een “strategische zet om opnieuw te focussen op een innovatieve, veelbelovende activiteit in de sector van de energieopslag onder het merk XELECTRIX POWER”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.