NEWS

6 augustus 2019

Acht nieuwe GIANT G2200 & G2500 wielladermodellen bij TOBROCO

TOBROCO, de Nederlandse constructeur die zijn machines onder het merk GIANT produceert, brengt in één klap 8 nieuwe wielladers op de markt die zijn afgeleid van de modellen G2200 en G2500. Deze compacte knikladers worden aangeboden met een standaard chassis of X-TRA chassis voor zware werken. Naargelang het model rusten twee verschillende Stage V motoren de machines uit.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De G2200 serie telt 6 modellen van 2,2 ton en drie versies – basic, HD en HD-plus – die naar keuze in functie van de toepassingen van de klant op het standaard chassis of het X-TRA chassis geïnstalleerd worden. Deze modellen worden allemaal aangedreven door een KUBOTA 3-cilinder motor van 19 kW, in combinatie met een hydrostatische transmissie met vierwielaandrijving en stuurbekrachtiging. Het wezenlijke verschil tussen de modellen zit ‘m in de gebruikte assen. Op het X-TRA chassis krijgt de basic-versie assen van 6 ton die goed zijn voor een trekkracht van 12.600 N, terwijl de HD-versie een aandrijving met twee versnellingen heeft, wat haar een trekkracht tot 14.300 N verleent. De HD-plus versie, tot slot, die niet alleen een Heavy Duty versie is, maar uitgerust is met planetaire assen van 8 ton, biedt een optimale verdeling van de kracht over de wielen met een trekkracht van 23.000 N.

De modellen met standaard chassis bieden een kiplast van 1.400 kg en een hefhoogte van meer dan 2,8 m. Op het X-TRA chassis stijgt de kiplast tot 2.054 kg bij een hefhoogte van 2,45 m.

De 2 modellen uit de G2500 serie die enkel op een X-TRA chassis gemonteerd worden, worden aangedreven door een KUBOTA 4-cilinder motor van 19 kW, in combinatie met een 4×4 hydrostatische transmissie ondersteund door planetaire assen van 8 ton en een dubbel differentieel. Deze aandrijving met beperkte slip garandeert bijzonder vloeiende verplaatsingen en een trekkracht van 18.600 N.

De G2500 HD bezit een hefhoogte van 2,96 m en een kiplast van 2.050 kg. Het X-TRA model heeft een hefhoogte van 2,49 m bij een kiplast van 2.600 kg.

De eerste machines zullen tijdens het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn. De invoerder, de firma BEEL, zal er wellicht tonen in haar stand A15 op MATEXPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.