NEWS

12 augustus 2019

De eerste Italiaanse Grove GRT655 en GRT655L all-terrain kranen

De MANITOWOC-productiesite van Niella Tanaro, in het Italiaanse Piemonte, vervaardigt sedert 2018 de Grove GRT880 en GRT8100 all-terrain kranen. Gezien de productiekwaliteit van deze modellen heeft MANITOWOC beslist zijn Europese productportfolio uit te breiden. Vandaar dat amper een jaar na de GRT8xx, nu ook de eerste Grove GRT655 en GRT655L machines in Italië geassembleerd worden.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dit zijn de eerste GRT655 en GRT655L kranen die buiten de site van Shady Grove, Pennsylvania (USA) geproduceerd worden. Sedert 2005 heeft de fabriek in Niella Tanaro meer dan duizend all-terrain en kleine kranen vervaardigd en wereldwijd uitgezonden. Het betreft vooral de modellen RT530E-2, RT540E, RT550E en, recenter ook de GRT880 en GRT8100.

“Dit is een logische beslissing, steunend op het succes dat we vorig jaar kenden met de productie van de GRT800 en GRT8100”, verklaarde Giorgio ANGELINO, vicepresident-directeur mobiele kranen in Europa en Afrika. “De in Niella Tanaro geproduceerde modellen werden zeer goed onthaald bij onze klanten in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de zone Azië-Stille Oceaan. We krijgen eveneens enthousiaste commentaren van de mensen op het terrein en hebben dus het volste vertrouwen in deze recente beslissing waarvan onze klanten ruimschoots zullen profiteren.”

De GRT655 en GRT655L hebben een nominale capaciteit van 51/60 ton en maken het verschil met de Full Power Boom telescoopmast van 34,3 m in 4 delen op de GRT655 en van 43 m in 5 delen op de GRT655L. Beide modellen bezitten buitengewone capaciteiten en zijn uitgerust met het Manitowoc Crane Control (CCS) systeem en een kantelcabine.

Dankzij een optionele verlenging van de telescoopgiek van 7,9 tot 13,7 m, biedt de GRT655L de beste reikwijdte uit zijn categorie (tot 59,7 m), terwijl de GRT655 een maximale reikwijdte van 51,8 m bezit. Met hun 18” banden beperken de GRT655 en GRT655L hun maximale breedte tot minder dan 3 m, waardoor ze perfect voldoen aan de Europese logistieke vereisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.