NEWS

4 september 2019

KOHLER-SDMO Benelux neemt BIA in de arm voor de Belgische markt

Vanaf 1 januari 2020 vertrouwt KOHLER-SDMO, ’s werelds derde grootste fabrikant van stroomaggregaten, de exclusieve distributie en het servicebeheer van zijn industriële aggregaten van 10 tot 4200 kVA voor België toe aan de groep BIA. BIA neemt bijgevolg het merendeel van de activiteiten van KOHLER-SDMO Benelux in Schoten over.

Klik op de foto's om ze te vergroten

BIA beschouwt dit blijk van vertrouwen als een uitstekende kans om zijn Energy Business Unit een boost te geven via de distributie van een compleet PREMIUM aanbod van stroomaggregaten en onderhouds- en hersteldiensten.

BIA BENELUX werkte de voorbije 3 jaar een strategie uit voor de continue verbetering van zijn diensten (digitalisering, opleiding, kwalitatieve aanwervingen, vlootbeheer). Het bedrijf is waarschijnlijk één van de weinige in België dat, via zijn 5 business units (Construction & Industry, Mineral Processing & Recycling, Rental, Used en Energy), een grote verscheidenheid aan klanten in die verschillende sectoren bedient. De Franse constructeur KOHLER-SDMO die sedert de jaren ’80 in België aanwezig is, is één van de leiders op de Belgische markt met meer dan 15.000 toestellen in werking. In het kader van zijn globale strategie besliste KOHLER-SDMO om zijn groei in België voort te zetten door KOHLER-SDMO Benelux tot administratieve taken te herstructureren. Teneinde de markt een zo breed mogelijke toegang tot de SDMO producten te garanderen, zal BIA Benelux de historische SDMO vertegenwoordigers in het land, zoals AIR COMPACT, SAGELEC, ANTEC en J.MARTENS, ondersteunen.

“We zullen volledig operationeel zijn op 1 januari 2020, maar geven in onze stand op MATEXPO (A11) reeds een compleet overzicht van het aanbod en de knowhow van SDMO”, vertelt Gregory de JACQUIER, General Manager BIA BENELUX.

Hoewel BIA eind dit jaar afziet van de distributie van de generatoren van de Italiaanse constructeur TECHNOGEN, blijft de service ervan wel gegarandeerd voor alle geïnstalleerde machines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.