NEWS

10 september 2019

MATEXPO INNOVATION, GREEN & SAFETY AWARDS, WINNERS

19 uur, de openingsceremonie van MATEXPO vangt aan met de speech van de voorzitter van KortrijkXpo, gevolgd door die van de montere burgemeester van Kortrijk, Vincent VAN QUICKENBORNE. Na een zeer gedetailleerde presentatie van de evolutie in de huidige conjunctuur door Ivan VAN DE CLOOT, chief economist bij ITINERA Institute, was het tijd om een reuzenschaar boven te halen en het lint door te knippen met behulp van de nieuwe JCB 19C-1E elektrische minigraafmachine, bestuurd door de ervaren handen van Gregor GROOTJANS, Product specialist JCB.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De officiële opening kon dan beginnen met de uitreiking van de AWARDS. Traditioneel worden twee MATEXPO Awards overhandigd, maar voor het eerst werd voor deze 38ste editie van MATEXPO ook een Safety AWARD gecreëerd. De permanente verbetering van de veiligheid op bouwwerven is één van de hoofdbekommernissen van de bouwfederatie.

Deze AWARD werd dus voor het eerst uitgereikt aan DOKA, in handen van zijn Managing Director KOEN LAMERS, en dat voor de gloednieuwe “FreeFalcon” mobiele valbeveiliging, waarvan het prototype op BAUMA werd voorgesteld.

De Green Award was bestemd voor ARDEN EQUIPMENT. Simon LAMBERT en Linda GHAZI, Head of marketing, ontvingen de trofee voor de Arden Jet, het eerste geïntegreerde hogedrukwatersproeisysteem voor stofbestrijding op hydraulische rotsbrekers en crushers.

De Innovation Award werd dan weer overhandigd aan Erik VAN AUDENRODE, gedelegeerd bestuurder bij VAN DER SPEK, voor de LIEBHERR kunststof hijskabel voor torenkranen die viermaal lichter is dan de traditionele stalen kabel die hij kan vervangen.

Er werden 30 dossiers ingediend voor de Innovation Award, 20 voor de Green Award en 15 voor de nieuwe Safety Award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.