NEWS

13 september 2019

ARDEN JET NU OOK OP HYDRAULISCHE ROTSBREKERS

In 2016 zagen we op BAUMA in de stand van ARDEN EQUIPMENT de Arden JET, het eerste hogedruk watersproeisysteem, verschijnen dat in de fabriek op een sloopschaar was gemonteerd. Het systeem dat bedoeld is om vrijgekomen stof en geuren te bestrijden en reeds 6 maal bekroond werd door de sloopindustrie, ontving nu de MATEXPO Green Award.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het is bekend dat sproeien ideaal is om stof neer te slaan op sloopwerven (zoals kantoorgebouwen in stadsomgevingen) of in steengroeven. Dat stof houdt een milieurisico in en stelt ernstige problemen voor de gezondheid van de buurtbewoners en het personeel op de site. Er bestaan meerdere oplossingen, maar geen enkele is echt geschikt voor het gebruik van het gereedschap. De originaliteit en het nieuwe van de Arden JET zit ‘m in de sproeibuizen die rechtstreeks in het werktuig vervat zijn en beschermd worden door specifieke, versterkte buishouders onder de rotatiekop. Om het sproeien te optimaliseren in functie van de toepassing en dus om een optimale stofbestrijding te bekomen, biedt de constructeur een set van 9 buisprofielen die makkelijk en snel gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden, met verschillende regelingen om de vorm van de straal, de sproeihoek enz. aan te passen.

De nabijheid van de spuitmonden ten opzichte van de werkzone (kaken of rotsbreker) leidt tot een wezenlijke besparing op het water (30/40 liter/min.) dat onder zeer hoge ruk (160 tot 200 bar) wordt gesproeid en beschermt de scharnieringen van het hulpstuk tegen het sproeien. Er zijn drie sproeimodes beschikbaar: continu, manueel of met tussenpozen, in functie van de oliedruk op de aansluitingen van het hulpstuk.

Tot nu toe was de Arden JET leverbaar op universele scharen voor dragers van 14 tot 60 ton, op hydraulische betonverpulveraars voor dragers van 13 tot 80 ton en op sorteer- en slooptangen voor dragers van 18 tot 60 ton.

Nu is de Arden JET ook beschikbaar op hydraulische rotsbrekers voor dragers van 0,8 tot 100 ton. Daarnaast werden ook speciale toepassingen op havenwerktuigen voorzien, voor steenkool of andere materialen die stof afgeven bij het lossen ervan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.