NEWS

3 oktober 2019

GRONDSTABILISATIE: CAT LANCEERT ZIJN NIEUWE RM400 RECYCLER

De nieuwe RM400 grondstabilisator zal vanaf het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar zijn. De CAT-catalogus telt 2 recyclers/grondstabilisators, de RM500B en de RM400 die volgt op de RM300. Met het oog op de antivervuilingswetgeving, werd de CAT C11 motor van 261 kW vervangen door de CAT C9.3 met een vermogen van 311 kW die voldoet aan de EU Stage V norm. Een ventilator met variabele snelheid en omgekeerde draairichting voor de verwijdering van stof, garandeert een efficiënte koeling.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Met een 44 cm kortere wielbasis, wat de wendbaarheid verbetert, weegt de machine van 23,5 ton ook een ton minder dan de RM300 die ze vervangt. De RM400 heeft een hydrostatische vierwielaandrijving die 4 pompen en onafhankelijke aandrijfmotoren omvat. De 4 pompen leveren een specifiek debiet voor elke wielmotor en bieden op die manier voldoende tractievermogen. Sensoren regelen het hydraulische debiet, teneinde de vermogens in evenwicht te brengen en tractieverlies door slippen te vermijden.

De cabine op dit nieuwe model schuift van links naar rechts, wat het zicht op de banden en de snijlijnen van de rotor langs beide zijden verbetert. Standaard voorziene camera’s geven beelden op scherm weer van de voor- en achterkant. Zijdelingse camera’s zijn optioneel leverbaar en kunnen op de uiteinden van de rotorkamer worden geplaatst. De machine wordt via het stuur bestuurd, terwijl de trajectcorrectie via de achterwielen met joystick gebeurt.

Drie verschillende rotorsnelheden zorgen ervoor dat de gewenste korrelgrootte wordt verkregen. Een elektrische controller handhaaft de constante snelheid van de machine en de geschikte diepte van de rotor. De machine is uitgerust met een water- en een emulsieverstuivingscircuit, met simultane of aparte werking van de circuits. Er zijn vier rotoropties beschikbaar: een universele rotor voor diepterecycling of grondstabilisatie; een grondrotor die wordt gebruikt voor diverse meng- en stabilisatietoepassingen van semi-cohesieve of korrelige materialen; een gecombineerde rotor voor grondstabilisatietoepassingen met cohesieve materialen, maar ook voor lichte asfaltrecuperatie en een rotor met schop die wordt gebruikt om grond te mengen.

De dagelijkse servicepunten zijn gegroepeerd en gemakkelijk bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.