NEWS

17 oktober 2019

DOOSAN stelt nieuwe versie van zijn DX350LC-7 met D-ECOPOWER voor

Hoewel de constructeur begin augustus nog aankondigde dat zijn nieuwe, op BAUMA voorgestelde DX300LC-7 beschikbaar was voor bestelling, maakt hij nu bekend dat er binnenkort een nieuw model van de DX350LC-7 graafmachine aankomt. Deze hydraulische rupsgraafmachine van 36 ton liet zich inspireren door de evolutie in de vormgeving van de DX300LC-7, maar is het eerste Stage V model met D-ECOPOWER technologie.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Net als zijn jongere broer, wordt de DX350LC-7 aangedreven door de nieuwe DOOSAN DL08 motor van 209 kW zonder EGR (gashercirculatie). De 6-cilindermotor ontwikkeld door de Koreanen past de DOC / DPF + SCR nabehandelingstechnologie toe. Hij vereist geen onderhoud tijdens de eerste 8.000 werkuren en regeneratie gebeurt slechts om de 16 werkuren. Een nieuwe hoofdverdeler en elektronische regeling in 4 modes (Eco – Standard – Power – Power+) van de meest recente Smart Power Control SPC3 generatie zorgen ervoor dat het totale energierendement met 10% verbetert in S mode en met 6% in P+ mode, ten opzichte van het voorgaande model.

De nieuwe cabine onderging dezelfde verbeteringen en biedt dezelfde functies en uitrusting als die van de DX300LC-7.

Het D-ECOPOWER concept dat gebruik maakt van een closed center hydraulisch systeem, is gebaseerd op een geavanceerd elektronisch management dat informatie ontvangt van negen sensoren. Zij detecteren het vereiste oliedebiet om de actieve opdracht in real time te realiseren. Op die manier wordt het oliedebiet heel precies gedoseerd in plaats van continu een vast oliedebiet door het systeem te laten gaan. De software simuleert op elektronische wijze de voordelen van een closed center hydraulisch systeem met heel weinig energieverlies. Het hydraulisch systeem en et motorvermogen zijn perfect geoptimaliseerd en op elkaar afgestemd om energieverliezen nog verder terug te dringen.

De acceleratie en deceleratie van de bakbewegingen verlopen soepeler en laten de operator toe herhaalde graaf- en oriëntatiebewegingen, zonder schokken, te combineren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.