NEWS

23 oktober 2019

De Mercedes Benz Zetros 6×6 truck steekt in het nieuw

De eerste versie van deze off-road krachtpatser werd voor het eerst voorgesteld op Eurosatory Parijs in 2008. Sedertdien zijn verschillende evoluties van dit model elkaar opgevolgd en kondigt Daimler Mercedes Benz nu in wereldprimeur de lancering aan van een heel nieuwe generatie van deze truck voor de civiele sector.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Mercedes Benz ZETROX 4043 die in Algerije door DAIMLER vervaardigd wordt, onder meer voor rekening van het ministerie van defensie, werd nochtans in zijn voorgaande versie voorgesteld op BAUMA 2019 in München. Deze robuuste off-road truck beweegt zich voort op moeilijk en ontoegankelijk terrein. Het bijzonder krachtige all-terrain model van 40 ton is speciaal bestemd voor toepassingen met hoog off-road gebruik.

De nieuwe Zetros werd compleet herzien en op technisch gebied uitgerust met een nieuwe generatie superkrachtige Euro 6 motoren die tot 375 kW vermogen en een comfortabel koppel van 2.400 Nm leveren. De nieuwe generatie onderscheidt zich door de verwoestende look van haar nieuwe radiatorrooster die niet beperkt blijft tot een louter stijloefening, aangezien dit nieuwe profiel de efficiëntie van de koelluchtstroom van de sterke motor optimaliseert. De permanente 6×6 aandrijving biedt extreme off-road capaciteiten die we ook al ondervonden op de voorgaande versies. Deze nieuwe generatie onderging ook verschillende detailverbeteringen, zoals een vlottere toegang tot de cabine of een meer ergonomisch dashboard. De Zetros van Mercedes-Benz is een zwaar bedrijfsvoertuig dat werd ontwikkeld voor veeleisende transporttoepassingen met hoge laadvermogens.

De cabine hoeft niet te kantelen voor reparatie- en onderhoudswerken. De geopende motorkap biedt immers een brede, gemakkelijke en snelle toegang tot de motoreenheden en -onderdelen.

Deze nieuwe Zetros blijft ook beschikbaar in de Euro III en Euro V varianten voor markten waar de kwaliteit van de brandstof te wensen overlaat, zoals het Midden-Oosten, Afrika of Latijns-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.