RentMAT

20 november 2019

De “Rental” stroomaggregaten op LPG zijn daar!

HIMOINSA organiseerde de “Rental Power Workshop” waar een honderdtal personen of afgekomen zijn om er te praten over de nieuwe EU 2016/1628 emissienorm voor niet voor de weg bestemde mobiele machines (NRMM), en haar weerslag op de sector van de stroomaggregaten bestemd voor de verhuurmarkt. De motorfabrikanten tekenden present, evenals de Europese verhuurbedrijven en de vakpers, om er te discussiëren over de nieuwe markttrends.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het aandeel van de motorfabrikanten

Tijdens deze bijeenkomsten namen de deelnemers kennis van de door YANMAR, FPT en SCANIA voorgestelde evoluties. Deze zijn de drie motorfabrikanten waarmee HIMOINSA het nieuwe concept van zijn S5 productgroep ontwikkelt. Het gaat om stroomaggregaten met Stage V motor en een vermogen van 9 tot 550 kVA.

“Bij de ontwikkeling van dit nieuwe concept werd rekening gehouden met factoren als onderhoud, duurzaamheid, brandstofverbruik en de uiteindelijke kosten van de machine”, verklaart Carlos IBAÑEZ, Operations Director bij HIMOINSA HQ.

De interesse van de verhuurders voor GAS

Ondernemingen als RAMIRENT, HERTZ, KILOUTOU, LOXAM, MIDAS, BREDENOOR …, hebben kennisgenomen van de nieuwe ontwikkelingen waaraan HIMOINSA werkt om te voldoen aan de nieuwe behoeften op de verhuurmarkt. Ze toonden vooral interesse in de Rental stroomaggregaten op gas met Stage V certificatie. “Dit is ongetwijfeld een zeer interessante optie voor de verhuurbedrijven die machines zoeken die steeds properder en stiller werken», beweert Manuel AGUILERA, Gas Product Manager bij HIMOINSA.

Het GPL gamma HIMOINSA

HIMOINSA bracht immers een assortiment Stage V stroomaggregaten op GPL gas met een vermogen van 30 tot 70 kVA op de markt. Hun eigenschappen zijn heel erg vergelijkbaar met die van de Stage V dieselaggregaten. De apparaten zijn uitgerust met een driewegkatalysator die in staat is de uitstoot van onder meer CO, CO2 en NOx te beperken, en met een geluiddemper voor woningen die het lawaai met -35 dB doet afnemen. Deze eigenschappen maken de stroomaggregaten tot een bijzonder interessante optie voor de verhuurmarkt in Europa.

Autonomie en voeden

De verhuurtoestellen op gas zijn voorzien van een ingebouwde tank van 450 liter die gehomologeerd is voor LPG voor auto’s en die om veiligheidsredenen in een afzonderlijk compartiment is ondergebracht. Deze capaciteit is, naargelang de modellen, goed voor een autonomie tot 45 uur, bij een werking op 70% van de belasting.

Om het vervoer ervan te vergemakkelijken, kunnen ze optioneel worden voorzien van een voor de weg gehomologeerde en gecertificeerde aanhanger. Het betreft een mobiele uitrusting die kan worden bevoorraad aan de LPG pomp van een benzinestation.

Er zijn drie mogelijke voedingen: ingebouwde tanks, externe bevoorrading met LPG of aardgas. Via de brandstofkeuzeschakelaar kan de gebruiker kiezen welke voedingsbron hij wil gebruiken voor zijn toestel.

Veiligheid en onderhoud

Om de veiligheid te garanderen, installeerde HIMOINSA op verschillende plekken gassensoren, teneinde het geringste lek op te sporen. En de ontluchting van de veiligheidskleppen bevindt zich langs de buitenkant als afvoercircuit voor het gas in geval van overdruk. Hieraan is een speciaal sequentieel start- en stopsysteem toegevoegd. Met een onderhoudsinterval van 500 tot 1.000 uur (met optionele kit) vormen de verhuurtoestellen op gas een zeer competitief aanbod, met motoren die een langere levensduur hebben dan hun tegenhangers op diesel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.