RentMAT

20 november 2019

TORFS MACHINERY START VERHUUR OP IN WALLONIË

De familie TORFS leidt twee ondernemingen: TORFS Machinery nv gevestigd in het noorden van het landen, in Schoten, en COMPACT Machinery bvba in het Waals Gewest, in Ghislenghien. De Waalse firma is de exclusieve invoerder van de merken WACKER NEUSON en KRAMER, terwijl TORFS Machinery de exclusieve verdeler is van de GEHL schrankladers voor België en invoerder van de Engelse INDESPENSION trailers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

WACKER NEUSON verhuurcentrum

Dit jaar startte TORFS Machinery een verhuuractiviteit op die uitsluitend bestemd is voor Wallonië. De machineverhuur blijft beperkt tot het zuiden van het land, omdat in Vlaanderen al tal van verhuurders actief zijn. Dit zijn klanten sedert lange jaren van de familie Torfs die verschillende WACKER NEUSON machines te huur aanbieden. Het aanbod van het nieuwe verhuurcentrum van TORFS Machinery omvat uiteraard alle machines en merken die de twee ondernemingen verdelen. Tot nu toe telt de verhuurvloot reeds 50 machines, plus alle accessoires en hulpstukken. De activiteit is gevestigd in GHISLENGHIEN, waar Dany CHAIS de functies van Rental & Sales Manager uitoefent.

Een doordachte groei

De beslissing om aan machineverhuur te doen, werd “enerzijds genomen om op onze markt een goede zichtbaarheid en herkenning van onze verschillende machines en hun capaciteiten te creëren, en anderzijds vanuit de gedachte om onze klanten die daaraan duidelijk nood hebben een extra service aan te bieden. In geval van panne, bijvoorbeeld, maar in dat geval is de verhuur een gratis service, of toch tegen redelijke prijs”, verklaart Marc TORFS. “De kern van onze business blijft natuurlijk verkoop.” Het nieuwe centrum blijft voorzichtig in zijn doelstellingen. De tweede generatie bestaande uit Zénia TORFS en haar man Benoît DUPONT, zitten achter de lancering van het verhuurcentrum en, hoewel ze rekenen op een groei met twee cijfers (20 tot 25%), blijven ze met beide voeten stevig op de grond. Ze voorzien pas na 5 jaar een vloot van 150 tot 200 machines. “Het is belangrijk om flexibel te blijven en elke klant de beste persoonlijke service te kunnen bieden”, verklaart Benoît.

De gelegenheid om een elektrische ‘zero emission’ machine uit te proberen

Verhuur is ook een gelegenheid voor meerdere klanten om de machines van WACKER NEUSON, GEHL en KRAMER uit te testen. Of voor de eigenaars van een “803 Dual Power” minigraafmachine, een machine van WACKER NEUSON met dubbele voeding (diesel en hydro-elektrisch), die indien nodig voor hun ‘zero emission’ toepassingen bijvoorbeeld de HPU8 elektro-hydraulische eenheid kunnen huren om die op hun 803 minigraafmachine aan te sluiten. De HPU8 eenheid is technisch aangepast aan de vereisten van de 803 minigraafmachine. Zo kan men tegen lagere kosten gebruik maken van de minigraafmachine, met een elektrische voeding en zonder uitstoot op de werven waar dat nodig is. Veel klanten testen de elektrische machines, zoals de EZ17e minigraafmachine of de WL20e wiellader, en zelfde de DW15e knikdumper. Dit zijn allemaal machines van meer dan een ton.

Nieuwe machines, bestudeerde prijzen

De huurservice wordt des te meer op prijs gesteld daar de machines vrijwel nieuw zijn. Het beleid van het verhuurcentrum van TORFS Machinery is immers gericht op een rotatie van de vloot om de 2 jaar, zodat de machines niet meer dan 500 of 1.000 productie-uren op de teller hebben. Deze machines zijn op het ogenblik van vervanging dus in perfecte staat en oefenen een grote aantrekkingskracht uit op heel wat klanten, ook omdat het bedrijfsbeleid voorziet in een verkoop tegen goede prijs voor de toekomstige gebruiker.

Met een levering tegen de forfaitair bedrag van 60 euro, uitgevoerd door een bekende transporteur, meent Marc TORFS dat zijn prijzen zeer competitief zijn in vergelijking met de concurrentie. De twee ondernemingen drukken immers hun werkingskosten en werken, alle diensten dooreen, met een klein team van 12 personen. Er zijn speciale prijzen voorzien voor lange-termijnverhuur van 1 maand en langer, naargelang het door de huurder vereiste volume. Alle modellen en accessoires van het merk zijn leverbaar voor verhuur en de interventiebestelwagen kan onmiddellijk tussenkomen bij panne, hoewel dit weinig voorkomt gezien de staat van het materieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.