NEWS

26 november 2019

GOEDE VAART VOOR DE NIEUWE SPX1280 MINIKRAAN VAN JEKKO

JEKKO, Italiaans leider in minikranen op rupsen en 3de op de wereldranglijst, stelt zijn nieuwe SPX1280 model voor dat gebruik maakt van een technologie van de nieuwe generatie voor stabiliteit en heffen. De nieuwe SPX1280 is gebaseerd op eenvoud en veelzijdigheid, en laat de operators genieten van een ongekende werkervaring en eindeloze bedieningsconfiguraties.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Volgens de constructeur, die tot de FASSI groep behoort, levert de kraan extreme prestaties dankzij een volledig herziene gebruikersinterface. De SPX1280 heeft een maximale, veilige werklast van 8 ton en haar giek in drie delen bereikt een hoogte van 26,6 m, bij een reikwijdte van 20 m in een gestabiliseerde zone van 4,6 x 4,6 m en met een tegengewicht van 1.500 kg.

Het stabilisatiesysteem van de SPX1280 houdt rekening met verschillende factoren om de mogelijke werkparameters te bepalen. Afhankelijk van de openingshoek en de verlenging van de stabilisatoren – alsook het eventuele gebruik van het tegengewicht – berekent de machinesoftware in real time de maximale veilige belasting die op een bepaald punt is toegestaan. Het nieuwe, hydraulische systeem heeft een soepelere en preciezere werking, wat het gevoel van controle bij de operator verhoogt. Het beheer van de 100% elektronische, hydraulische distributie werd verbeterd om nieuwe functies aan te bieden, zoals een gelijktijdige verlenging van de giek en heffen van de arm, soepelere en efficiëntere verplaatsingen, handelingen die vier functies tegelijk combineren. De hydraulische pomp met variabele cilinderinhoud vergroot de efficiëntie van de handelingen en benut ten volle de mogelijkheden van de KUBOTA D1105-E4B dieselmotor van 19 kW.

De SPX1280 wordt bestuurd met een nieuwe, gebruiksvriendelijke radiografische afstandsbediening van JEKKO. Alles is in handen van de operator, hij kan de machine en haar werktuigen starten, configureren en gebruiken. Er zijn 5 configuraties mogelijk: Pick & Carry 360°, kraan, steunpoten, verlenging en verplaatsing. De transportafmetingen bedragen 5730 x 1450 x 2040 mm bij een gewicht van 7 ton, zonder werktuigen of tegengewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.