NEWS

5 december 2019

Voor Sint-Barbara ruilt WANTY drank in voor pedagogie.

Eindelijk! Een maatschappelijk verantwoord bedrijf maakt een einde aan het traditionele drinken en rijden op Sint-Barbara, wat zeer ongepast is in het tijdperk van 0% alcohol achter het stuur. WANTY verheft de traditie door ze om te vormen tot een dag van uitmuntendheid in een vriendelijke sfeer van uitwisseling en participatie voor elk van zijn medewerkers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dit unieke initiatief heeft het voordeel dat het jonge werknemers helpt om te groeien en hun oudsten te waarderen in de zoektocht naar vaardigheden, veiligheid op het werk, concurrentievermogen voor het bedrijf en uiteindelijk ook bevordering van het algemeen belang. Al 3 generaties lang dankt WANTY Group haar succes aan de kennis en ervaring van haar 1.500 medewerkers. De ondernemer heeft het over een innovatieve aanpak, maar dit leunt toch eerder tegen durf aan, want hoewel innovatie in de bouwsector de motor van de evolutie vormt, is het niet aan iedereen gegeven om daarmee aan de slag te durven gaan.

Vandaag de dag dwingt deze steeds veranderende wereld onze industrie om dit voorbeeld te volgen! Bouwmachines worden gestuurd door GPS, landmeters worden ondersteund door drones, laboratoriumtechnici nemen de recycling van wasmachines op in de wegenbouw en ontwerpers modelleren onze bouwplaatsen in 3D. Dit alles vereist de ontwikkeling van de vaardigheden van het personeel, de enige talenten van het bedrijf. De WANTY groep geeft iedereen de impuls om te groeien. Concreet betekent dit dat meer dan 750 van de medewerkers van de groep op 6 december de hele dag door een opleiding “op maat” krijgen. In groepen van een twintigtal personen, verspreid over 35 opleidingsruimten, worden medewerkers getraind in workshops die specifiek zijn voor hun beroep en profiel.

Volgens een recente CEREQ-studie (Centre d’études et de recherches sur les qualifications) ziet 81% van de werknemers opleiding als een middel om hun activiteit te ontwikkelen. Deze Dag van Uitmuntendheid maakt deel van uit van dat proces. Net zoals de WANTY Academy trouwens, die de groep in 2019 heeft opgericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.