NEWS

8 januari 2020

LOAD ASSIST, de coach voor operatoren van VOLVO L120H tot L260H wielladers

Vanaf januari 2020 zullen alle nieuwe VOLVO-wielladermodellen L120H tot L260H standaard worden uitgerust met een Volvo Co-Pilot interface met de Load Assist applicatiesuite. De belangrijkste update van de VOLVO CE Load Assist suite omvat de nieuwe Operator Coaching applicatie. Ze geeft advies aan de bestuurders van wielladers en moedigt hen aan om hun rijvaardigheid te verbeteren.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Op het 10-inch display in de cabine toont Volvo Co-Pilot real-time gegevens die bestuurders helpen hun productiviteit, efficiëntie en veiligheid te verhogen. Load Assist is de naam van de reeks applicaties die speciaal zijn ontworpen voor VOLVO-wielladers en ze zijn allemaal toegankelijk vanaf het Co-Pilot-scherm. Op de nieuwe wielladers is er standaard toegang tot drie applicaties: de Toolbox, die een notebook, een rekenmachine met eenheidsconvertor en weersvoorspellingen bevat; een stream voor de achteruitrijcamera (om te voorkomen dat er twee verschillende schermen in de cabine nodig zijn); en Operator Coaching, de applicatie voor ondersteuning van de bestuurder.

Operator Coaching stelt de operatoren in staat om doelen te stellen teneinde hun prestaties voortdurend te verbeteren, net als de zoektocht naar de hoogste score in een videogame.

Operatoren vergeten gemakkelijk de vele slimme functies op hun machines of weten niet altijd wanneer ze te gebruiken. De Operator Coaching app geeft direct numerieke feedback over het gedrag van de operator, zoals de ratio’s vertragen/activiteit, remmen/afgelegde afstand enz, evenals tips die op het aanraakscherm worden weergegeven. Suggesties zoals “Activeer de ophanging van de laadarm”, “Laat het gaspedaal los” of “Activeer de directe-aandrijvingsvergrendeling” stellen de operator in staat om een optimaal energierendement te bereiken en de slijtage van de machine te verminderen.

De On-Board Weighing app geeft de operator een real-time beeld van de laadbaklading met een nauwkeurigheid van +/- 1%. Ze geeft ook andere informatie weer, zoals de totale vervoerde lading, het aantal cycli en, indien aangesloten op het Volvo CareTrack telematicasysteem, de vervoerde lading per liter brandstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.