NEWS

30 januari 2020

De GMA POTAIN Hup M 28-22 van MANITOWOC haalt 80 km/u

De Potain Hup M 28-22 snelmontagekraan van MANITOWOC Cranes werd eind januari op de Dach+Holz International 2020 beurs in Stuttgart gelanceerd en werd ontwikkeld als antwoord op de vraag vanuit de Duitse markt. Hij is uitgerust met een dubbele as die geschikt is voor wegtransport met een snelheid van 80 km/u.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In België is volgens Bert PAUWELS, Potain Sales Manager bij Belgian Lifting & Equipment Company, de lancering van de Potain HUP M 28-22 80 km/u versie gepland voor oktober 2020. De “RCE” homologatieprocedure is aan de gang en leveringen voor de Belgische markt zullen vanaf november 2020 mogelijk zijn. Het Potain Hup 28-22 concept werd in april 2019 in avant-première op BAUMA voorgesteld. De nieuwe “M” versie met een snelheid van 80 km/u, die net in Stuttgart is gelanceerd, heeft een dubbele stuuras die een wielrotatie van +20°/-20° mogelijk maakt. Door zijn compactheid is de Hup M 28-22 de meest geavanceerde snelmontagekraan in zijn klasse wat transport en toegang tot de bouwplaats betreft. In de Smart Set-up zijn nieuwe functies ontwikkeld om de kraan zo eenvoudig mogelijk te kunnen bedienen, waaronder: 20° sturing van de stuurwielen via afstandsbediening voor het manoeuvreren van de kraan op het terrein, evenals hydraulische blokkering door de hydraulische motor die wordt aangedreven door de accu’s aan boord.

Het compacte transportontwerp is 11,6 m lang en 3,6 m hoog, het heeft de afmetingen van een standaardtruck en kan onder bruggen door. Dit krachtige model laat een maximale belasting toe van 2,2 ton en tot 850 kg op 28 m, op het einde van de giek. Het is uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals DVF Optima voor de wagen, LVF Optima voor het heffen en HPS voor het zwenken, die de precisie en wendbaarheid garanderen. Met een haakhoogte van 19 tot 31 m bezit de Hup M de veelzijdigheid die eigen is aan het Hup-kraanconcept en in het bijzonder aan de 4 standen van de 28 m giek: horizontaal, verhoogd 10°, 20° of 30° en ook, dankzij de keuze tussen twee mogelijke wielbases op de grond: 4,5 m x 4,5 m of 4 m x 5 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.