NEWS

3 februari 2020

Bij VOLVO maakt de nieuwe 90 ton EC950F graafmachine het verschil!

Het komt niet vaak voor dat een nieuwe 90 ton graafmachine op de markt komt, en VOLVO is praktisch de enige fabrikant die een graafmachine aanbiedt in de specifieke niche van 90 tot 95. Met een nominaal vermogen van 449 kW, dankzij de VOLVO D16 motor en een hoog koppel bij laag toerental, is de machine één van de beste gemotoriseerde graafmachines.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De andere 6 grote fabrikanten bieden machines aan in de categorie net onder 85 ton of boven 100 ton. Alleen de HX900L van HYUNDAI die begin 2019 werd voorgesteld, valt in dezelfde categorie. De EC950F wordt het grootste model in het VOLVO-graafmachinegamma. Zijn robuustheid wordt gegarandeerd door een versterkte giek en arm, een stevige frameconstructie, een versterkte bodemplaat en een optionele, integrale rupsgeleider.

De machine staat goed stevig op haar brede, lange rupsen en haar intrekbare draagchassis met geoptimaliseerd tegengewicht. Vandaar haar uitzonderlijke stabiliteit. Het nieuwe, geoptimaliseerde hydraulische systeem verhoogt het pompvermogen voor snelle en soepele bewegingen, terwijl het elektro-hydraulische systeem, door middel van de intelligente ECO-technologie, het debiet op verzoek regelt en de debiet- en drukverliezen in het hydraulische systeem beperkt. Met de geïntegreerde werkstanden kan de operator de beste modus voor de betreffende taak kiezen uit: I (inactief), F (fijn), G (algemeen), H (zwaar) en P (max. vermogen). Daarnaast is de EC950F uitgerust met een boom offset prioriteitsventiel.

Het werktuigbeheersysteem kan tot 20 verschillende aanbouwdelen met hydraulische debiet- en drukinstellingen opslaan via het display in de cabine. Alle machine-interfaces – inclusief joysticks, toetsenbord en LCD-display – zijn ergonomisch gepositioneerd. Intelligente functies, zoals de optionele Dig Assist (in combinatie met de Volvo Co-Pilot), verhogen de efficiëntie van de bestuurder. VOLVO Active Care is een nieuwe dienst in combinatie met het CareTrack systeem. Het zorgt voor real-time monitoring van de machine. Het systeem is ontworpen om de beschikbaarheid van de machine te maximaliseren en tegelijkertijd de reparatiekosten te verlagen door middel van gericht preventief onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.