NEWS

4 februari 2020

HYUNDAI : SAMOTER beloont innovatie op zijn HL960A

Niemand zal de Italiaanse vindingrijkheid op het gebied van techniek en mechanica betwisten. De SAMOTER-prijs voor technische innovatie toegekend door een jury van Italiaanse deskundigen en journalisten uit de bouwsector is een must… En tevens een erkenning van de voortdurende inspanningen die de Koreaanse fabrikant HYUNDAI CEE levert om de Europese eisen op het gebied van technologie en ontwerp van zijn machines te integreren.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De HL960A Stage V kniklader, waarover we eind oktober 2019 al berichtten, won dus de prijs voor technische innovatie in de categorie middelgrote wielladers. Hij krijgt een centrale plaats op de stand A1-B2 in Hal 10, op de SAMOTER 2020 beurs in Verona van 21 tot 25 maart. De machine zal er omringd zijn door de andere modellen van de nieuwe “A” serie die 3 laders omvat: de HL940 (13,4 ton), 955 (15,1 ton) en 960 (19,5 ton). Ze stammen allemaal uit dezelfde familie, met de gloednieuwe CUMMINS B6.7 motor.

Naast de EGR-vrije motor, die 5% meer vermogen en 31% meer piekkoppel levert dan het vorige model, betreffen de belangrijkste nieuwigheden van de nieuwe A-serie vooral de 3 IMV (Inteligent Working Mode) rijmodi, de nieuwe volledig geluidgedempte ROPS/FOPS cabine (68 dB) die is uitgerust met de nieuwste besturingstechnologie, het nieuwe parallelle Z-bar stangenwerk voor de HL940A en HL955A en de achteruitkijkcamera als standaard. Als optie biedt HYUNDAI zijn geavanceerde 360° AAVM systeem met 4 camera’s aan dat AVM (perifeer zicht) en IMOD (radardetectie van bewegende objecten) omvat.

HCEE is van plan om 12 producten op SAMOTER voor te stellen op zijn 1.046 m2 grote stand, waaronder vier Europese voorvertoningen. Naast wielladers en de nieuwe hydraulische graafmachine HX220AL, zal een minigraafmachine van een ton met 100% elektrische optie te zien zijn. De 22 ton rupsgraafmachine is uitgerust met een nieuw motorplatform (Stage V), nieuwe hydraulische debietregeling, geoptimaliseerde bediening met 2D/3D geleiding en nieuwe veiligheidsfuncties. Deze nieuwe graafmachine streeft een grotere beschikbaarheid en productiviteit na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.