NEWS

7 februari 2020

Nieuwe RUTHMANN STEIGER® Highflex T650 HF te huur bij TVH

TVH EQUIPMENT, bekend om de grootste verhuurvloot van hoogwerkers met bijna 5.000 recente machines, verdeeld over zes eigen vestigingen in België en enkele zusterbedrijven wereldwijd, biedt de gloednieuwe RUTHMANN STEIGER® Highflex T 650 HF in de categorie hoogwerkers op draagframe te huur aan.

Klik op de foto's om ze te vergroten

David PLAISANT, Business Development Manager TVH (Truck-Mounted Platforms) is er erg trots op dat hij deze machine die voor een internationale jury de IAPA 2018 prijs heeft gekregen, in gebruik heeft kunnen nemen. De aanduiding HF staat voor Highflex: een nieuwe technologie die de knikhoek van de Rüssel en de correctiehoek van de gondel vergroot en zo bewegingsvrijheid biedt. De maximale draaihoek van de gondel is 440° en de knikhoek van de Rüssel is 2×220°. Dit Highflex concept heeft het voordeel van de gedragen gondel, die onmisbaar is voor werktoepassingen achteraan constructies.

De kinematica van het 2×220° rotatiesysteem blijkt dan zeer nuttig wanneer een constructie (bv. een dak) moet worden overspannen door de bovenarm achter de structuur te telescoperen en te vouwen, teneinde de gondel achteraan tegenover het werkgebied te positioneren. Deze technologie maakt het ook mogelijk om werken uit te voeren onder een negatieve hoek ten opzichte van het machineniveau (werken in onderbouw). Het positioneren en vouwen gebeurt automatisch met een druk op de knop.

De maximaal toegestane werkhoogte is 65 m en op een hoogte van 40 meter kan de hoogwerker 34 m zijdelings worden versteld met een lading van 100 kg in de gondel. Het maximale bereik is 43 meter. Afhankelijk van de optimale offsethoek bedraagt de maximaal toegestane belasting in de gondel 600 kg. De lengte van het voertuig bedraagt slechts 11,9 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.