NEWS

23 februari 2020

De nieuwe KOBELCO SK140SRLC-7 is een echte game changer!

De Japanse fabrikant verbetert zijn normen voor operationeel gebruik en comfort met de nieuwe versie van zijn 15 ton hydraulische graafmachine SK140SRLC-7. De optimalisatie van de huidige productieprocessen en het luisteren naar klanten hebben geleid tot een globaal ontwerp dat snelheid en vermogen combineert voor een grotere efficiëntie en productiviteit.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In vergelijking met de vorige SK140SRLC-5 versie van 86 kW, verhoogt de nieuwe ISUZU Stage V turbodieselmotor van 2.999 cm3 het vermogen met 10%. De SK140SRLC-7 verhoogt de graafkracht op de bak met 17% en de trekkracht op de dissel tot 140 kN. Dankzij het nieuwe hydraulische systeem zorgt KOBELCO voor een beter beheer van debiet en druk, wat volgens de fabrikant een grotere snelheid, kracht en reactievermogen oplevert, waardoor de totale prestaties van de machine aanzienlijk verbeteren en de graafcyclustijden met 10% worden verkort.

Voor het comfort van de bestuurder is de cabine uitgerust met een 10 inch kleurenmonitor (de grootste op de markt). Die geeft alle machinestatussen weer, evenals de beelden van de 3 standaard geïnstalleerde camera’s, in 3 weergavemodi. De menu’s zijn vereenvoudigd voor een snellere toegang tot alle functies en de pictogrammen maken het gebruik ervan intuïtiever. Een duimwiel combineert verschillende functies om te navigeren en de meest geschikte gebruiksparameters te kiezen in de menu’s van de monitor. Zelfs met handschoenen aan kan de operator in een oogwenk verschillende machinefuncties instellen.

Alle boordinstrumenten zijn voorzien van achtergrondverlichting, de binnenverlichting wordt automatisch ingeschakeld wanneer de deur wordt geopend of de machine wordt uitgeschakeld.De hydraulische joysticks met lage weerstand zijn geïntegreerd in de armleuningen van de GRAMMER verwarmde stoel met luchtvering.

Op het uiteinde van de graafarm is de snelkoppeling standaard aangesloten op het hydraulische hulpsysteem, waardoor zeven voorgedefinieerde hydraulische aanbouwmodi mogelijk zijn. Vier optionele modi kunnen worden geconfigureerd volgens de eisen van de gebruiker. De keuze van het ideogram dat overeenkomt met de juiste hydraulische instellingen van het werktuig gebeurt vanaf de centrale monitor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.