NEWS

28 februari 2020

De nieuwste generatie MAN TGS inspireert tot comfortabele kracht!

Enkele dagen geleden presenteerde MAN de nieuwe generatie TG-vrachtwagens (TGL, TGM, TGX en TGS) met hun nieuwe cabine. De fabrikant biedt een uitgebreid concept voor bestuurderscomfort, efficiëntie en zuinigheid, met een optimalisatie van de voertuigbeschikbaarheid.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De MAN D15 & D26 motoren van de nieuwe serie waarmee de bouwvoertuigen van het TGS-gamma zijn uitgerust, wegen tot 80 kg minder voor de D26 en tot 300 kg minder voor de D15. Dit is een bescheiden optimalisatie van het laadvermogen voor de 18 tot 41 ton GVW die ze tot hun beschikking hebben. De nieuwe motoren ontwikkelen een vermogen van 243 tot 375 kW (330 > 510 pk). De nieuwe generatie MAN TipMatic® versnellingsbakken, die het brandstofverbruik verlaagt, verbetert bovendien het rijcomfort door de positieverandering van de bediening aan de rechterkant van het stuurwiel, direct naast de schakelaar die de nieuwe elektrische parkeerrem activeert, en het MAN Smart Select stuurwiel met polssteun. Deze cabine, volledig opnieuw ontworpen voor meer ergonomie, heeft alle belangrijke functies bij de rechterhand van de bestuurder, met als ultiem comfort het verstellen van de stuurkolom. De TGS-serie is beschikbaar in 9 aandrijflijnconfiguraties, voor twee, drie of vier assen, van 4×2 tot 8×8, voor alle toepassingen en alle soorten terrein. Intelligente innovaties zoals de activeerbare MAN HydroDrive® voorwielaandrijving, de stuurrem, de speciale luchtvering voor bouwplaatsen of de TurboEVBec® motorrem voor remmen bij hoge snelheid en de MAN PriTarder® hydrodynamische continurem met 620 kW remvermogen maken het aanbod van de bouwvoertuigen compleet. Per module kan een driedelige stalen bumper worden vervangen in geval van een botsing en een optionele opstap maakt visuele controle van de lading mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.