NEWS

4 maart 2020

EUROCOMACH finetunet de vernieuwing van zijn 2020 modellen

Na de vernieuwing van de 60ZT (zero tail mono boom) en 65TR (short radius 3-delige giek) die afgelopen september op MATEXPO werden voorgesteld, zal SAMPIERANA Group, de Italiaanse fabrikant van het merk EUROCOMACH, in zijn stand op SAMOTER (uitgesteld van 16 tot 21 mei vanwege Covid-19) verschillende projecten presenteren die voor het einde van 2020 beschikbaar zijn. De nieuwe 22 SR die al leverbaar is, zal uiteraard ook van de partij zijn.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe 2,2 ton wegende short radius minigraafmachine 22SR, aangedreven door een 15,4 kW KUBOTA motor die voldoet aan de EU-emissienormen, vervangt de SE 22SR met YANMAR motor. Uitgerust met een nieuwe, bredere cabine, vergelijkbaar met het hogere segment, voldoet de machine aan de vraag van de Noord-Europese markt die veeleisender is qua comfort. Door de montage op hydraulische schokdempers worden trillingen aan boord aanzienlijk verminderd, terwijl de voorwaartse kanteling het onderhoud vergemakkelijkt. Het uitschuifbare chassis (van 990 tot 1.300 mm) combineert compactheid en stabiliteit en de 4 verankeringspunten op het chassis van de bovenbouw vergemakkelijken het transport op een aanhangwagen in optimale veiligheid.

De fabrikant zal ook de nieuwe modellen van de minigraafmachines in de 4-4,5 ton serie tonen, met het prototype van een nieuwe machine van 4 ton die in dit segment het eerste voorbeeld zal zijn van een serie met een volledig nieuw ontwerp, in dezelfde stijl als de 6 ton. Dit model, dat tegen het einde van 2020 beschikbaar zal zijn, zal een verscheidenheid aan functies en apparatuur bevatten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Voor dezelfde periode in het gamma schrankladers zijn 2 nieuwe modellen gepland die op SaMoTer te zien zullen zijn; de 17SK (op banden met een bedrijfsgewicht van 3.100 kg) en de 18TL (4.100 kg op rupsen). Beide machines worden, net als de 4 ton minigraver, uitgerust met een Stage V motor met DPF filter.

Tot slot zal een elektrische versie van de 14SR, die in alle opzichten identiek is aan het uiterlijk en de prestaties van de originele thermische machine, worden voorzien van een lithium/ionbatterij met standaard ingebouwde lader (externe snellader optioneel). Deze versie, die in 2021 wordt verwacht, zal een autonomie van één werkdag hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.