NEWS

10 maart 2020

TRIMBLE lanceert nieuw Trimble® as a Service platform

Nu CAT aankondigt dat het de controle overneemt over VirtualSite Solutions LLC (VVS) - de joint venture tussen CAT & TRIMBLE voor de ontwikkeling van digitale technologie en onder andere het VisionLink softwareplatform -, lanceert TRIMBLE een nieuw concurrerend Trimble® as a Service platform met een nieuw OS, Trimble WorksOS.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een 25 jaar durend partnerschap tussen TRIMBLE en CATERPILLAR komt tot een einde. “De verandering in de VSS-structuur zal Caterpillar in staat stellen een holistische digitale oplossing te ontwikkelen voor alle industrieën die we bedienen, terwijl we gebruik maken van een gemeenschappelijk platform om gemengde vlootgegevens te beheren”, aldus Ogi REDZIC, digitaal directeur bij CATERPILLAR.

Het nieuwe Trimble® as a Service platform biedt aannemers een keuze aan hardware- en softwareoplossingen voor de civiele bouw, met permanente update naar de nieuwste TRIMBLE innovaties. De SITECH® dealerondersteuning voor deze bouwtechnologieën is inbegrepen in de vaste maandelijkse huurprijs om de beschikbaarheid te maximaliseren. Het aanbod zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 in de Verenigde Staten beschikbaar zijn via het SITECH-distributiekanaal. De geleverde oplossingen omvatten het Trimble Earthworks kwaliteitscontroleplatform, de Trimble Siteworks positioneringssystemen, de Trimble Correction Services en bepaalde kantoorsoftware.

Aannemers kunnen nu hun grote bouwvloten en voorraden moderniseren zonder grote initiële investeringen en met de zekerheid van constante updates.

De ontwikkelaar heeft aangekondigd dat hij vanaf vandaag op CONEXPO 2020 een overzicht van Trimble® WorksOS, het nieuwe Software-as-a-Service (SaaS) besturingssysteem, zal geven. Het cloud-gebaseerde systeem zal de gegevens van TRIMBLE en externe leveranciers integreren gedurende de gehele levenscyclus van het civiele bouwproject, inclusief schatting, planning, ontwerp en bouwwerken.

De Trimble WorksOS zal de 3D productiviteit tonen met real-time zichtbaarheid van de voortgang van de werken, voor de backoffice. Met de enige WorksOS applicatie kunnen gebruikers inloggen om constant zicht te hebben op snij-, vul-, volume- en verdichtingsgegevens teneinde de productiviteit op de bouwplaats te maximaliseren. Potentiële gebruikers kunnen deelnemen aan een bètaprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.