NEWS

18 maart 2020

Omkeerbare besturing voor de nieuwe AUSA DR 601 AHG dumper

AUSA maakt een geweldige start in 2020 met 5 nieuwe producten die op SMOPYC 2020 worden voorgesteld, waaronder de DR 601A HG, een 6 ton dumper met omkeerbare besturing. De knikdumper wordt steeds populairder op bouwplaatsen en net als veel andere fabrikanten heeft AUSA besloten om prioriteit te geven aan de veiligheid op bouwplaatsen met dit type aandrijving

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Spaanse fabrikant is niet aan zijn proefstuk toe. Op BAUMA 2019 presenteerde hij immers al een DR1001AHG prototype van 10 ton met omkeerbare besturing, maar met een cabine. Het jaar daarvoor lanceerde de fabrikant op INTERMAT de zeer innovatieve D601AHG werfdumper met hydrostatische vierwielaandrijving en differentieel met beperkte slip op beide assen. Dit ROPS canopy model met veiligheidsboog biedt ook 3 werkmodi: de ECO mode die het motortoerental automatisch regelt bij lage snelheden, het Smart Stop systeem dat de motor uitschakelt wanneer deze niet wordt gebruikt, en de transportmode die het volledige motorvermogen benut voor rijsnelheden tot 25 km/u. Deze dumper wordt aangedreven door een DEUTZ TD3.6 L4 Stage V motor van 55,4 kW.

Met zijn avant-garde bestuurdersplatform en moderne, dynamische lijnen is de nieuwe DR1001AHG met draaibak een synthese van de technologieën van deze twee machines. Het volledige bestuurdersplatform kan gemakkelijk 180° draaien, waardoor de machine een duidelijk zicht heeft op de werkrichting. In de transportmode heeft de machinist de bak in de rug en zicht op het spoor, bij het laden en lossen werkt hij in ECO mode met het gezicht naar de bak toe.

Naast de omkeerbare besturing, onderscheidt de machine zich door haar veiligheid, aangezien het nieuwe Hill Holder systeem waarmee ze is uitgerust automatisch de rem activeert wanneer de voet van het gaspedaal wordt getild bij een snelheid die dicht bij nul ligt. Met elektrohydraulische, waterdichte, negatieve multischijf-parkeerremmen.

Het digitale display toont alle informatie omtrent de machine en integreert telematicasystemen, waardoor dit één van de meest geavanceerde, compacte dumpers op de markt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.