NEWS

19 maart 2020

Elektrische sfeer voor BOBCAT op Conexpo met 3 prototypes!

BOBCAT pakt uit en toont aan dat het best in staat is te reageren op de druk van de markt om bouwmachines elektrisch te laten werken. In de categorie van de compacte machines hadden andere fabrikanten zich reeds aangepast en was het tijd voor de fabrikant uit Dobris om weer aan slag te komen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Hoewel de productie van de E10e minigraafmachine begin 2019 aanving, communiceert de Tsjechische fabrikant niet meer over deze nieuwe elektrische machine, zodat het voor ons moeilijk is om ze aan te prijzen. Het is dan ook met grote belangstelling dat we een trio elektrische prototypes ontdekken: de E17e, een elektrohydraulische graafmachine; de S70e, een elektrohydraulische lader, en de T76e, een elektrische lader.

Al deze machines worden aangedreven door lithium/ion batterijen en zouden, volgens de fabrikant, dezelfde prestaties leveren als de thermische modellen. Ze zullen, net als alle elektrische machines die de markt begint aan te bieden, veel stiller en schoner werken, zonder uitstoot en met zeer weinig onderhoud.

De E17e minigraafmachine is, naar onze mening, een exacte, maar krachtigere kopie van de E10e, waarvan de gepatenteerde elektrohydraulische aandrijflijn de mogelijkheden van de elektromotor en de elektrische componenten volledig benut. De Skid Steer S70e en de T76e versie op rupsen zijn ongetwijfeld de logische evolutie van de ervaring die BOBCAT decennialang heeft opgedaan en we kunnen niet wachten om deze machines in actie te zien.

En ook om te zien wie van beiden, de Tsjechische fabrikant KOVACO met zijn volledig elektrische Skid Steer ELISE 900 of BOBCAT met zijn T70e en T76e modellen, het laatste woord zal hebben. Te meer omdat het gloednieuwe MaxControl systeem van BOBCAT, dat voorstelt om de Smartphone als afstandsbediening (via Apple iOS) te gebruiken voor de BOBCAT laders, eveneens concurreert met de ELISE fabrikant. Iedereen weet dat concurrerende markten innovaties opleveren die de gebruikers ten goede komen. BOBCAT wil als eerste fabrikant een volledig elektrische lader ontwerpen en lijkt er vaart achter te zetten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.