NEWS

30 maart 2020

Een nieuwe HX220AL graafmachine voor de A-serie van HYUNDAI

In november 2019 stelde HYUNDAI op zijn jaarlijkse conferentie het nieuwe uiterlijk van de machines uit de A-serie voor, die overschakelden op de EU Stage V emissienorm. De HX300L was de eerste machine die de nieuwe kleuren aannam, met zijn giek en graafarm in een grijsgroene kleur zoals het chassis, in plaats van het traditionele geel.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze nieuwe look maakt het makkelijker om een machine uit de A-serie in het veld te onderscheiden en HYUNDAI is van mening dat de nieuwe grijsgroene aankleding van de arm het merkimago zal versterken door zich te onderscheiden van concurrerende machines. De nieuwe HX220AL graafmachine steekt dus niet alleen in deze nieuwe kleuren, maar bevat ook geheel nieuwe, baanbrekende technologieën.

Deze rupsgraafmachine van 22 ton met nieuwe 130 kW CUMMINS B6.7 Stage V motor en een nieuw hydraulisch regelsysteem met geoptimaliseerde 2D & 3D besturing, betekent een belangrijke stap voorwaarts in het HYUNDAI programma. De energie-efficiëntie en het verbruik worden geregeld door EPFC of Electric Positive Flow Control, terwijl voor ecologisch rijden elke overmatige werking op het dashboard wordt gesignaleerd. De MG/MC machinegeleiding / besturing toont (MG) de positie van de punt van de lepel ten opzichte van het voorgedefinieerde doeloppervlak, en regelt (MC) de bakbeweging om contact met de cabine te vermijden. Tot slot voorkomt een veiligheidsvergrendeling dat de machine onbedoeld wordt gestart en/of in werking wordt gesteld.

Deze A-klasse graafmachine bevat ook een aantal nieuwe onderhoudsfuncties teneinde de stilstandtijd van de machine te verminderen. Zo informeert Engine Connected Diagnostics (ECD) onderhoudstechnici via een diagnoserapport over de motorprestaties en foutcodes. Deze gegevens worden verzameld door MCD (Machine Connected Diagnostics) in HiMATE, het telematicasysteem van HCE. Tot slot verstuurt die laatste maandelijks per e-mail een rapport over de algemene staat van de machine. De geïntegreerde software wordt op afstand geüpdatet door FOTA (Firmware Over The Air), na melding aan de operator bij het opstarten van de machine. De after-sales service van de dealer wordt op de hoogte gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.