NEWS

10 april 2020

TOBROCO-GIANT GT5048, de nieuwe versie van zijn verreiker

De Nederlandse fabrikant TOBROCO, beter bekend om zijn brede assortiment knikladers met of zonder telescooparm, die onder het merk GIANT op de markt worden gebracht, bood ook een unieke verreiker aan, de 4548 TENDO HD. Die is nu vervangen door de nieuwe GIANT DT5048 die voldoet aan de EU Stage V emissienorm.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Behalve de rechterkap die is verlaagd voor een beter zicht, is het uiterlijk van de machine niet veranderd en is het, met uitzondering van de zwarte lijn op de kap, moeilijk om de machines uit elkaar te houden. Maar binnenin is wel een en ander gebeurd. Op het nieuwe model vervangt de fabrikant de oude 33 kW 4-cilinder KUBOTA motor door een 36 kW 3-cilinder KUBOTA uitgerust met een katalysator (DOC) en een roetfilter (DPF). Deze EU Stage V configuratie biedt een hoger koppel bij lagere toerentallen.

Om ruimte te bieden aan de nieuwe componenten en toegankelijke servicepunten te garanderen, is een nieuw motorcompartiment van 2 cm breder en 4 cm langer ontworpen met een vergrote luchtinlaat voor een optimale koeling. Er worden nu twee brandstoffilters gebruikt en een krachtigere accu (77Ah) is standaard ingebouwd. Voor een goede gasverspreiding is de uitlaat verhoogd, naast de hefarm. Het aangepaste bekabelingsnetwerk biedt plaats aan het nieuwe BOSCH REXROTH elektrische systeem.

De volledig door TOBROCO ontwikkelde software garandeert de homogene integratie van alle componenten en reikt, door het verzamelen van informatie, de dealers een diagnosetool aan voor het oplossen van problemen. De prestaties van de verreiker zijn identiek aan die van zijn voorganger.

Comfortfuncties, zoals de in hoogte en diepte verstelbare stuurkolom van de nieuwste G-modellen en een nieuwe stoel, zorgen voor meer ruimte voor de bestuurder. Terwijl de pols op een ergonomische steun rust, maakt de update van de proportionele joystick het eenvoudig om alle belangrijke functies met één hand te bedienen. Het nieuwe dashboard maakt alle operationele en vitale functies beschikbaar en vertrouwd voor de bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.