NEWS

16 april 2020

Nieuwe, langzaam draaiende TEUTON Z60 shredder van Eggersmann

Het ontbrak niet aan interesse toen de Duitse fabrikant EGGERSMANN in 2017 zijn nieuwe, langzaam draaiende TEUTON Z55 shredder met enkele rotor en variabele korrelgrootte op de markt bracht. Deze veelzijdige machine, die in staat is om elk type materiaal te verkleinen, levert een hoogwaardig eindproduct in één enkele doorgang en zonder capaciteitsverlies, waar voorheen twee doorgangen nodig waren. Nu lanceert VAN LAECKE Group een nieuwe versie in de Benelux, de TEUTON Z60.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De TEUTON Z55 kan met of zonder korf werken en kan 2 korven meenemen, één in de breekkamer onder de rotor en de andere in het zijcompartiment. Er zijn verschillende korven beschikbaar met verschillende mazen. De rotor met dubbele hydraulische planetaire aandrijving kan tot 40 omwentelingen per minuut draaien en de draairichting keert om wanneer de drukdrempel wordt bereikt. De rotor, die met 4 soorten tanden kan worden uitgerust, heeft een diameter van 1.020 mm en een lengte van 3.000 mm.

De tegenkam waarmee de shredder is uitgerust, heeft 19 snijkammen en biedt 11 standen ten opzichte van de rotor, wat het mogelijk maakt om de gewenste korrelgrootte te bekomen en dit tot een multifunctionele machine maakt. De combinatie van snelheid, type gereedschap, type zeefkorf, type tegenkam en de positionering van de tegenkam biedt een grote veelzijdigheid van toepassingen voor verschillende soorten materialen.

De nieuwe TEUTON Z60, aangedreven door een motor van 600 pk, ontwikkelt een hoger koppel dat nog moeilijkere applicaties aankan. Een nieuwe rotor met gereedschappen die in een nieuwe geometrie opgesteld zijn, maakt een veel grotere verscheidenheid aan toepassingen mogelijk.

De afvoerband van 7,45 meter kan in de hoogte worden versteld tot een maximale hoogte van 5 meter. Het nieuwe koelsysteem blaast de vooraan aangezogen lucht zijdelings uit, maar dan wel helemaal bovenaan om te voorkomen dat de operators zich verbranden. Het koelproces met top-air luchtfilter vergroot de motorprestaties in zware toepassingen en vermindert het brandstofverbruik. Een reeks handigheidjes en een brede toegankelijkheid vergemakkelijken de onderhouds-werkzaamheden. Deze veelzijdige shredder is verkrijgbaar op wielen, rupsen of in stationaire vorm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.