NEWS

22 april 2020

De Bison 160 EvoQuip mobiele breker, een pak nieuwigheden!

Voilà une machine qui aura sans doute son petit succès, EVOQUIP le fabricant irlandais d’équipements compacts de concassage et de criblage a présenté récemment un nouveau concasseur à mâchoires hybride à transbordement par crochet. La filiale de TEREX le classe dans catégorie des 100 tonnes/heure de débit potentiel.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dit vierde model in de “Bison” serie is de eerste breker van het merk die gebruik maakt van hybride diesel-elektrische aandrijvingstechnologie. De vibrerende grizzly feeder duwt het materiaal in de hydraulisch verstelbare kaak met een opening van 700 mm x 500 mm. De elektromotor maakt het mogelijk de breekrichting om te keren om een verstopping te verhelpen of om in omgekeerde richting te breken voor het verfijnen van gecoate producten.

De intelligente toevoerregeling is gebaseerd op het opgenomen vermogen en de toevoersnelheid om een optimale materiaalstroom in de kaak te garanderen. Een optionele stootplaat kan op de mobiele kaak worden gemonteerd om de niet-breekbare volumes via de breekkamer naar de afvoerband te brengen. Deze primaire breker is voorzien op het breken van hard gesteente en is bijzonder geschikt voor de recycling van bouwmaterialen.

De grote vrije ruimte onder de breker laat weinig haakpunten voor het gebroken materiaal en de korte afstand tussen de afvoerband en de magneet maakt van de Bison 160 Hybrid een machine die geschikt is voor recycling. De overbandmagneet kanaliseert de wapeningsstaven, die afhankelijk van de configuratie van de locatie, naar rechts of naar links van de machine kunnen worden afgevoerd. Het transportgemak, het compacte formaat (l 6,95 m – b 2,35 m – h 2,5m), het snelle opstarten na het lossen en de stillere en zuinigere hybride aandrijving is geschikt voor stadsomgevingen.

“Dit is een ideale breker voor recyclingbedrijven die hun bestaande containerliftvoertuigen kunnen gebruiken om de breker naar de bouwplaats te vervoeren, teneinde er bouwafval om te zetten in bruikbare producten, met een uitstekende productiviteit en lager brandstofverbruik”, besluit Matt DICKSON, Business Line Director EvoQuip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.