NEWS

28 april 2020

LAGE SNELHEID: EEN NIEUWE AANPAK BIJ DOPPSTADT

De Duitse fabrikant in de buurt van Düsseldorf presenteert voor het eerst twee lage-snelheidsmachines, de INVENTHOR TYPE 6 en de METHOR, die vanaf mei op de markt komen. De intensieve, anderhalf jaar durende tests voor elk van de twee machines zijn afgerond. Beide machines zijn klaar voor lancering.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De METHOR compacte shredder is geschikt voor C&D afval, hout, industrieel en groen afval en speciaal afval zoals matrassen. De INVENTHOR 6 is ontworpen voor groenrecycling.

Dankzij de flexibele opstart kan de Methor zowel kleine hoeveelheden als lage stromen verwerken. Shredding is niet eenvoudig wanneer de materiaalhoeveelheid vermindert! Integendeel, het is een uitdaging om kleine hoeveelheden efficiënt te verwerken, maar volgens de fabrikant gaat de machine deze uitdaging met gemak aan. Dit maakt deze compacte shredder tot een passende oplossing voor zowel grote doorvoerstromen als kleine toepassingen, zoals de verwerking van containerafval.

Het breeksysteem in het hart van de Methor is een breker met één rotor die is uitgerust met een breed scala aan geschroefd gereedschap. De assen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met verschillende tandmaten in S, M, L of XL en kunnen in 60 minuten worden geïnstalleerd. Het innovatieve HydraulicDirect Drive aandrijfsysteem past de prestaties van het breeksysteem voortdurend aan het volume aan en optimaliseert zo het lastkoppel. De load sensing Smart Hopper materiaalinvoer werkt nauw samen met de aandrijving en maakt gebruik van de pompdruk om de hoek van de invoertrechter te regelen.

Met zijn robuuste constructie bouwt de Methor verder op de “Smart Solutions” trend van DOPPSTADT. Voor high performance productielijnen kan hij optimaal worden gecombineerd met bijvoorbeeld de Airflex 1500 luchtafscheider, de Flex 518 trommelzeef of het SWS Selector 400 zeefdek met spiraalas.

De modulaire machine kan worden aangedreven door een diesel- of elektromotor, of zonder eigen aandrijving, omdat de aandrijflijn kan worden aangesloten op een aftakas. De Methor kan worden getransporteerd via een haakarmsysteem of op een rupsonderstel. Naast het intuïtieve bedieningspaneel kunnen de belangrijkste functies ook worden geactiveerd met de draadloze afstandsbediening of via WiFi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.