NEWS

4 mei 2020

Nieuwe KOBELCO SK130LC-11 graafmachine kiest voor MIDI-klasse

Deze Japanse SK130LC-11 rupsgraafmachine richt zich op de sector van de kleine aannemers die vooral lichte maar krachtige, productieve maar veelzijdige machines met lage bedrijfskosten waarderen. Machines in de categorie van 12 tot 14 ton, waarvoor de markt goede vooruitzichten biedt. Maar terwijl zijn naam 13 ton suggereert, ligt de SK130LC-11 eerder in de gewichtsklasse van 14,5 tot 17 ton.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Hoewel de graafmachine behoort tot de machines met klassieke radius (2.190 mm met een offset van 845 mm), is ze vergelijkbaar met de SK140SRLC-7 short radius die 2 maanden geleden door de fabrikant werd voorgesteld en werd beschreven op onze blog. Met dezelfde turbodieselmotor, maar beperkt tot 79 kW, namelijk de ISUZU 4JJ1XDDV-A01 van de laatste generatie, uitgerust met SCR (DEF) en DPF conform EU Stage V. Dezelfde trekkracht van 141 kN en graafkracht op de bak van 105,4 kN. Een tegengewicht van 600 kg, plus een stabilisatorblad en een verstelbare giek zijn als optie verkrijgbaar. En dezelfde comfortabele en ruime cabine uitgerust als een topvoertuig, met intuïtieve stuurbediening die eenvoudig aan te sturen is vanaf het 10″ kleurenscherm. De achtergrondverlicht van de multifunctionele “jog-type” draaiknop, het toegangspunt tot alle schermfuncties, reageert net als de LED-cabineverlichting wanneer het hoofdcontact wordt in/uitgeschakeld. Comfortabele sfeer gegarandeerd!

Het FOPS-beschermingsrooster van de bovenliggende beglazing van de cabine kan nu ook worden verwijderd voor reiniging en een beter zicht naar boven.

Het herziene hydraulische systeem, met standaard Quick Hitch aansluitingen, bevordert een soepele hydraulische bediening die, in combinatie met de kortere, horizontale bewegingen van de bedieningshendel, de belasting van de pols en de arm van de machinist vermindert door een preciezere controle van de beweging. Bovendien zijn er vier aanpasbare modi beschikbaar, die door servicetechnici vooraf kunnen worden ingesteld om het bereik van de hydraulische bewerkingen uit te breiden tot aanvullende toepassingen.

De herpositionering van het veiligheidsventiel op de cilinderarm verkleint het risico op onbedoeld contact met een obstakel en de afmetingen van de oren van de standaardbak zijn versterkt om de vrijkomende graafkracht op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.