NEWS

12 mei 2020

Nieuwe LIEBHERR A910 en A912 Compact Litronic graafmachines

De twee kleinste A910 en A912 graafmachines op wielen uit de LIEBHERR Compact reeks gaan over op EU STAGE V, net als de andere 4 modellen van de reeks, die nu 6 modellen omvat van 12 tot 20 ton. De vorige modellen zijn in 2013 gebouwd en de fabrikant heeft van de omschakeling naar de nieuwe norm gebruik gemaakt om tal van verbeteringen aan te brengen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De DEUTZ TCD3.6L4 dieselmotor, die al op eerdere versies aanwezig was, is uitgerust met een innovatief SCR systeem (selectieve katalytische reductie) met dieselpartikelfilter. Zonder vermogensverlies en met een laag brandstofverbruik, voldoet hij aan de EU Stage V norm. Liebherr Power Efficiency garandeert een optimaal rendement van de aandrijfcomponenten in alle werksituaties. De standaard automatische vrijloop verlaagt het motortoerental tot het laagste niveau zodra de hand van de operateur de joystick verlaat en geen enkele hydraulische functie is geactiveerd. De in de joysticks geïntegreerde naderingsdetector activeert het toerental zodra zijn hand de joystick nadert.

De A 910 Compact graafmachine heeft een bedrijfsgewicht van 12,1 tot 13,1 ton en een vermogen van 85 kW, terwijl de A 912 Compact graafmachine 13 tot 14,2 ton tarreert bij een vermogen van 90 kW. Het tegengewicht van de 2 nieuwe Compact graafmachines is verhoogd, waardoor ze op het uiteinde van de giek een capaciteitstoename van +/- 100 kg kennen.

De 2 nieuwe graafmachines hebben een kleinere draaistraal achteraan van 1.675 mm en een draaistraal vooraan die met 70 mm ingekort is, zodat hun totale draaistraal minder dan 5.000 mm bedraagt. De LIEBHERR Compact graafmachines op wielen zijn daarom thuis in beperkte stedelijke omgevingen, maar ook op oneffen terrein. Het radiaal gestuurde ankerblad versterkt de stabiliteit op een zachte, zanderige ondergrond dankzij het grote contactoppervlak. Op een stevige ondergrond garanderen de steunpoten een optimale stabiliteit, terwijl met de “split blad” beide bladelementen afzonderlijk of gezamenlijk op hellende vlakken kunnen worden bediend. Het snel en veilig wisselen van mechanische en hydraulische werktuigen vanuit de cabine gebeurt automatisch met de Likufix® optie. Met de MODE knop kunnen de snelheid en de precisie van de machine worden aangepast aan het werkgebied, terwijl tegelijk brandstof wordt bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.