NEWS

13 mei 2020

BOBCAT levert 80 E17 minigraafmachines aan PROXIMUS

Tijdens zijn persconferentie ontvouwde Guillaume BOUTIN, de nieuwe CEO van PROXIMUS, zijn strategische visie met het #Inspire 22 plan. Het betreft een breed industrieel plan dat tot doel heeft het beste Gigabit netwerk in België te installeren, door een versnelde uitrol van het glasvezelnetwerk. Hiervoor levert BOBCAT 80 E17 minigraafmachines.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het is bedoeling om de glasvezel uit te rollen in bestaande wijken, waar woningen al zijn aangesloten via een op koper gebaseerd toegangsnetwerk met behulp van DSL en traditionele PSTN technologieën. Het werk zal voornamelijk in de stad gebeuren en de machines zullen worden gebruikt op tal van locaties, waarvan sommige bijzonder moeilijk toegankelijk zijn.

Dit BOBCAT E17 model, dat voor het eerst werd voorgesteld in 2014, heeft een maximale graafdiepte van 2.249 mm, en zijn standaard bedrijfsgewicht bedraagt 1.711 kg, waardoor het gemakkelijk te transporteren is, vooral omdat er bevestigingsringen zijn geïntegreerd in de bovenbouw. Het hydraulische systeem van de E17 benut het vermogen van de 3-cilinder KUBOTA / D722 dieselmotor van 10,2 kW volledig en biedt een debiet van 2 x 32,5 l/min. in hoofd- en hulpaandrijving. De E17 neemt het ontwerp van de hydrauliek van het grotere model BOBCAT E20 over door twee zuigerpompen met variabel debiet en een tandwielpomp te combineren.

De BOBCAT E17 minigraafmachine werd gekozen vanwege het variabele rupsonderstel waarvan de breedte hydraulisch kan worden aangepast van 98 cm tot 1.360 mm, waardoor toegang in smalle doorgangen mogelijk is zonder verlies van stabiliteit. Een ander keuzeargument waren de 2 rijsnelheden, 2,1 km/u en 4,3 km/u. PROXIMUS heeft gekozen voor de “cabine” versie die alle comfort van de E20 met luchtgeveerde stoel en een eenvoudige en logische bediening biedt. De machines worden met een hydraulische breekhamer geleverd door de Bobcat Center Antwerp vestiging in Kontich en vanaf de nieuwe locatie in Herenthout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.