NEWS

4 juni 2020

DOOSAN treedt toe tot EDA en lanceert eigen DX235DM sloopmachine

DOOSAN Infracore Europe is in april 2020 lid geworden van de European Demolition Association. De EDA, opgericht in 1978, is het belangrijkste platform voor nationale sloopverenigingen, sloopaannemers en machinebouwers in Europa. In aansluiting daarop, kondigde de Koreaan de nakende lancering aan van “DM” sloopgraafmachines op basis van de DX380LC-7 en DX530-LC-7 graafmachines.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De eerste van de serie die op SAMOTER zou worden tentoongesteld, de DX235 DM met zijn 18 m lange sloopgiek, is nochtans nog niet opgewaardeerd tot de EU stage V standaard, wat niet lang meer op zich kan laten wachten. Gilles BENDAOUD, Vice President Sales en Marketing van DOOSAN Infracore Europe, verklaarde: “Sloop is altijd al een belangrijke markt geweest voor DOOSAN. Ons nieuwe lidmaatschap van de EDA is een belangrijke stap, aangezien we blijven uitbreiden op de sloopmarkt in Europa en de rest van de wereld. Het vormt ook een mooie aanvulling op de lancering van onze DX235DM sloopgraafmachine, het eerste model in ons nieuwe gamma van high reach sloopgraafmachines voor de internationale markten. Later dit jaar zullen we nog twee modellen aan het assortiment toevoegen – de DX380DM en de DX530DM.

Dit nieuwe DX235DM model met een bedrijfsgewicht van 28,7 ton biedt een cabine met zeer goede zichtbaarheid die tot 30° kan worden gekanteld en een hydraulisch verstelbaar rupsonderstel met een transportbreedte van 2,54 m, uitschuifbaar tot 3,74 m. Het mechanisme maakt gebruik van een permanent gesmeerde interne cilinder. Twee aanpassingen zorgen voor een optimale stabiliteit en zichtbaarheid bij sloopwerkzaamheden over lange afstanden.

Het laatste essentiële kenmerk van dit machinetype is de modulaire opbouw van de giek, die de overgang van sloopgiek naar grondverzetgiek en omgekeerd mogelijk maakt. Deze wissel wordt vergemakkelijkt door een speciale standaard (zoals bij een 3-giek), gebaseerd op snelle mechanische en hydraulische verbindingen. Borgpennen die door een cilindersysteem op hun plaats worden geduwd, maken de installatie compleet.

Deze modulaire configuratie laat toe om 2 andere graafarmen te monteren, waardoor de machine in drie verschillende configuraties te gebruiken is. Uitgerust met de sloopgiek van 18 m, kan de DX235DM werken met sloopapparatuur van max. 2,1 ton tot een hoogte van 16 m. Met een rechte grondverzetgiek bereikt hij 9 m, terwijl met een gebogen giek de hoogte beperkt blijft tot 8 m, telkens met een aanbouwdeel van max. 3,3 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.