NEWS

5 juni 2020

Verdichting en telewerken: WACKER NEUSON biedt Compamatic aan

Hoe ver zal de digitalisering van bouwplaatsen ons brengen? WACKER NEUSON combineert nu zijn verdichtingscontrolesysteem met de Compamatic-telematicaoplossing. Dit systeem maakt het mogelijk om de voortgang van de verdichting op afstand te monitoren en een volledig gedocumenteerde kwaliteitscontrole vast te leggen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het werken met trilplaten stelt het probleem van een kwalitatieve en kwantitatieve evaluatie van de bekomen verdichting. Een verdichtingscontrolesysteem maakt het mogelijk om de voortgang van de verdichting objectief te meten. Zo heeft WACKER NEUSON in 2013 de Compatec-besturingstool ontwikkeld en geïnstalleerd, waarvan de sensor in het bovenlichaam van de apparatuur is bevestigd. Een schaal van 8 LED-lampjes maakt het mogelijk om, op de uitgeruste machines, de verdichtingsefficiëntie visueel te controleren. In combinatie met de Compamatic-telematicamodule die is uitgerust met een GPS-ontvanger, laat dit systeem toe om de door Compatec geregistreerde informatie en de GPS-coördinaten van elk van deze gegevens naar een externe server te sturen.

In 2019 bracht WACKER NEUSON zijn telematicaplatform EquipCare uit, dat informatie verzamelt van het merendeel van zijn compacte machines voor het beheer van het machinepark. EquipCare ontvangt in real time meldingen van de machines omtrent onderhoudswerkzaamheden, storingen of onvoorziene bewegingen. De informatie is beschikbaar via de Cloud op Smartphone, PC of tablet.

Trilplaten die zijn uitgerust met het Compamatic-systeem sturen de Compatec-metingen met GPS-lokalisatie naar het EquipCare-telematicaplatform voor kwaliteitscontrole. De EquipCare Manager interface geeft een satellietbeeld weer door middel van een thermische kaart die de mate van verdichting van de oppervlakken met behulp van verschillende kleuren lokaliseert en aangeeft.

Vanuit hun kantoor kunnen de projectmanagers, zonder zich naar de bouwplaats te hoeven begeven, nagaan of alle geplande verdichtingswerkzaamheden zijn uitgevoerd en of de verdichtingsgraad over het gehele oppervlak voldoende is. WACKER NEUSON biedt dit systeem nu aan op de DPU80, DPU90 en DPU110 omkeerbare trilplaten en de DPU80r en DPU110r op afstand bediende modellen in de klasse van 80 tot 110 kN. Compamatic is ook verkrijgbaar met de DPU110 koppelingskit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.