NEWS

9 juni 2020

2 LIEBHERR R938 & R956 graafmachines voor vloot van F. Giorgetti LU

Het is onmogelijk om Luxemburg te doorkruisen zonder het geel-blauwe FELIX GIORGETTI bedrijfslogo te bemerken aan de rand van een of andere bouwplaats. Deze bouwgroep, leider in het Groothertogdom, heeft aan zijn vloot van meer dan 40 machines 2 nieuwe Litronic Stage V LIEBHERR R956 en R938 - 8 graafmachines toegevoegd, de eerste ter vervanging van een R 954 C en de tweede als aanvulling.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het ‘juiste materiaal’ is een sleutelelement van ons succes, we besteden er dan ook bijzondere aandacht aan. Zo zorgt ons eigen team van veelzijdige monteurs er in onze werkplaatsen in Leudelange voor dat de machines in goede staat blijven”, stelt het management meteen. En terecht! De ondernemer heeft tijdens zijn 25 jaar samenwerking met constructeur LIEBHERR zijn omzet bijna met 25 vermenigvuldigd en nadert bijna het half miljard euro. Deze productiviteit van +/- 300.000 € per hoofd van de bevolking kan alleen worden bereikt met het juiste gereedschap. Eén van de dochterondernemingen van het familieconcern, de firma SKYLINERS, heeft zich trouwens verzekerd van de steun van de Duitse fabrikant en biedt een machinevloot van meer dan 100 GMA en GME kranen van 26 tot 630 tm te huur aan. Deze LIEBHERR kranen zijn jaarlijks op 250 bouwplaatsen tot in Frans Lotharingen aan de slag. In de afgelopen 4 jaar is 7,5 miljoen euro besteed aan de vernieuwing van de vloot.

De R956 rupsgraafmachine van 55 ton vervangt een R954 C die na 11 jaar dienst 16.000 uren op de teller had. De bestuurder waardeert vooral het comfort van de R 956 met zijn luchtgeveerde stoel met verticale en longitudinale schokdemping, zijn inklapbare voorruit en het 7” HD kleurentouchscreen, dat bijzonder gemakkelijk te gebruiken is. De graafmachine, aangedreven door een 240 kW motor, is uitgerust met een geïntegreerd GPS besturingssysteem en de optie “coming home / leaving home”, waarmee het verlichtingssysteem kan worden getimed.

De R 938 van 40 ton behoort tot de nieuwe generatie 8 van 7 rupsgraafmachines die in 2019 gelanceerd werden: de R 922, R 924, R 926, R 930, R 934, R 938 en R 945. Deze nieuwe serie wordt gekenmerkt door een nieuw ontwerp en een compleet herwerkte architectuur teneinde het comfort, de veiligheid, de ergonomie en de prestaties te verbeteren. De R 938 is samen met de R 934 gebouwd op een specifiek platform dat door LIEBHERR-France SAS in Colmar is ontwikkeld. Dankzij een breed scala aan veelzijdige uitrustingen en gereedschappen kunnen deze R 934 en R 938 graafmachines worden ingezet voor grondverzet, nivelleren, graven, laden of heffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.