NEWS

11 juni 2020

KUBOTA Engine slaat de weg van de Micro Hybrid technologie in

Japanse motorfabrikant had op BAUMA 19 al een prototype van een motor met microhybride technologie op een vorkheftruck voorgesteld. Op ConExpo was KUBOTA duidelijk op zoek naar OEM's die elektrificatie wilden integreren in de bouw van hun producten.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De KUBOTA Micro Hybrid technologie is een systeem dat een thermische motor combineert met de installatie van een 48 volt motor-generator – in plaats van een alternator – die alleen elektrische energie gebruikt wanneer intermitterende overbelasting moet worden gegarandeerd.

Net zoals KÖHLER’s hybride thermisch-elektrische motor die de 18 kW KDW 1003 dieselmotor combineert met een 15 kW 48V elektromotor, waarover we in december 2018 in deze blog rapporteerden, had KUBOTA in eerste instantie het Micro Hybrid systeem met kleine motoren voor ogen. Maar na overleg met de OEM’s in de afgelopen 2 jaar heeft de fabrikant zijn strategische keuze bepaald op de middelgrote vermogensklasse V3307 van 55,4 kW, waar momenteel meer vraag naar is.

Het KUBOTA Micro Hybrid systeem omvat de 55,4 kW V3307 dieselmotor en een AC synchrone motor-generator, een DC/DC-omzetter en een 48 V lithium-ion batterij, om 10 kW elektrische piekondersteuning te bieden in perioden van overbelasting.

De assist-functie wordt alleen gebruikt om 10 kW elektrische boost te geven wanneer dat nodig is voor “grote” intermitterende behoeften. Dit laat de keuze toe van een motor die beperkt is tot het gemiddelde vermogen dat nodig is voor de machine die hij aandrijft, dankzij de toename in elektrische energie die de zeldzame intermitterende overbelasting compenseert. Het hoge koppel wordt onmiddellijk vrijgegeven. Het is niet langer nodig om een motor met grote cilinderinhoud te installeren teneinde het piekvermogen te garanderen.

Aangezien de KUBOTA Micro Hybrid technologie niet interfereert met een krachtafnemer op de motor, kan deze ook worden aangepast aan bestaande toepassingen en toepassingen in ontwikkeling. KUBOTA zal waarschijnlijk een onderdelenpakket voorstellen dat nodig is om motoren om te bouwen naar Micro Hybrid. Het is niet nodig om het ontwerp van de machines aan te passen. De Micro Hybrid technologie is ontworpen om compatibel te zijn met het hele gamma van KUBOTA diesel-, benzine-, LPG- of aardgasmotoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.