NEWS

16 juni 2020

BOBCAT vernieuwt met Stage V voor zijn 11 verreikers

De nieuwe verreikers zullen worden uitgerust met de nieuwste BOBCAT D34 en D24 dieselmotoren met hoog koppel die voldoen aan de EU Stage V norm en speciaal ontworpen werden voor de compacte machines van het merk. Ze zijn gebaseerd op een ontwerp dat zijn deugdelijkheid reeds heeft bewezen op de duizenden BOBCAT machines die over de hele wereld actief zijn.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een nieuw stand-alone nabehandelingssysteem met roetfilter vermijdt het gebruik van selectieve katalytische reductie (SCR), zodat ook het gebruik van AdBlue® niet langer nodig is om de nieuwe versie van de D34 motor aan de EU norm te laten voldoen. De regeneratie van de dieselroetfilter gebeurt automatisch, zonder de prestaties van de machine te beïnvloeden.

De fabrikant kondigt aan dat zijn Stage V D34 motor van 56 kW, die de nieuwe verreikers aandrijft en ontworpen en geproduceerd wordt in de Franse vestiging van Pontchâteau, gemiddeld 7% brandstof bespaart en 14% meer koppel levert dan de vorige Stage IV motor. Dit zorgt voor meer vermogen bij een lager toerental en een snellere recuperatie.

De 11 verschillende modellen BOBCAT verreikers met Stage V motor zijn nu beschikbaar. Hun maximale hefvermogen varieert van 2,6 tot 4,1 ton bij een hoogte van 6 tot 18 meter.

De fabrikant heeft van deze evolutie gebruik gemaakt om de zijdelingse zichtbaarheid van de verreiker te verbeteren door een nieuw aflopend profiel van de motorkap te ontwerpen, dat 15% van de dode hoeken wegneemt. Dit nieuwe ontwerp van de motorkap vergemakkelijkt ook de onderhoudstaken door een vereenvoudigde toegang tot het motorcompartiment.

De krachtigere verreikermodellen worden uitgerust met 74,5 kW (100 pk) en 97 kW (130 pk) versies van de D34 Stage V motor en worden in 2021 verwacht.

Alle BOBCAT verreikers genieten een standaard fabrieksgarantie van 3 jaar/3.000 uur, met optie om te verlengen tot 5 jaar/6.000 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.