NEWS

17 juni 2020

LIEBHERR innoveert met zijn nieuwe selfservice betoncentrale

We hadden al frisdrankautomaten, LIEBHERR biedt ons nu ook de stortbetonautomaat aan, zelfs voor zeer kleine hoeveelheden van 0,15 m3! We kennen de MOBILMIX centrales van de Duitse fabrikant die tot nu toe bedoeld waren om betonmixers te bevoorraden, maar LIEBHERR verfijnt zijn concept.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe LIEBHERR zelfbedieningsbetoncentrale belooft een snelle en eenvoudige toegang tot hoogwaardig beton. Dit is een unieke kans voor leveranciers van bouwmaterialen om flexibel in te spelen op de behoeften van hun klanten, of het nu gaat om kleine professionele klanten, ambachtslieden of doe-het-zelvers. Dankzij de instelbare betonstort kan het beton zowel op kleine opleggers als in een mixer worden geleverd.

In een catalogus met verschillende soorten betonmixen en dekvloeren kan de eindgebruiker vanaf 0,15 m3 de betonsoort en -hoeveelheid kiezen die hij nodig heeft. Om die af te halen, krijgt hij een QR-code en begeeft hij zich naar de centrale waar hij zijn voertuig onder het stortsysteem plaatst. Na het aflezen van de QR-code start de mixer en stort hij binnen 3 minuten de eerder opgegeven hoeveelheid vers beton. Volgens CBR bedraagt de ‘open’ tijd van vers beton en mortel 1 tot 2 uur bij 20 °C.

Met de optionele hogedrukreiniging is de mixer altijd schoon. Verlengstukken kunnen worden aangepast aan de aggregaten of bindmiddelen die in de catalogus van de materialenhandelaar worden aangeboden.

Dit concept voldoet aan de essentiële concurrentiecriteria die een leverancier van materialen mag verwachten om zijn dienstenaanbod uit te breiden, met een geautomatiseerde levering van kleine hoeveelheden van 0,15 tot 2 m3. Dankzij de informatisering kan de klant zijn QR-code via internet verkrijgen en zich vrij komen bedienen tijdens de voor hem geschikte openingstijden, zelfs op zaterdag. Er is geen tussenkomst van een leverancier nodig.

De weging van de componenten gebeurt onafhankelijk en de capaciteit van de mixer is gelijk aan 30 m3/uur. De betoncentrale neemt een oppervlakte van ca. 100 m2 in beslag, blijft mobiel en kan naar andere locaties worden verplaatst. Het containergeheel past op 2 vrachtwagens. Het systeem zal in de zomer van 2020 op de markt worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.