NEWS

30 juni 2020

COLAS verwerft 13 VOLVO FMX 430’s voor de Luikse trambouwsite

Voor dit project, waaraan COLAS Belgium meewerkt, heeft de afdeling COLAS Transport onlangs 13 trucks in ontvangst genomen die bij VOLVO Trucks Belgium werden besteld. Deze dochteronderneming van de gelijknamige Franse groep, die in 1988 werd opgericht onder de naam SCREG Belgium, nam in 2006, na een uitbreiding door de overname van Belgische bedrijven, de naam COLAS Belgium NV aan.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De groep COLAS is actief in de aanleg van wegeninfrastructuur, burgerlijke bouwkunde en stadsvernieuwing. Ze richtte de joint venture Tram’Ardent op voor de aanleg van de Luikse tramlijn. De andere partners zijn de Spaanse fabrikant van spoorwegmaterieel CAF en het financiële bedrijf DIF. De eerste, 11,7 km lange tramlijn in Luik zal Sclessin met Coronmeuse verbinden. Er zijn 23 stops voorzien, waaronder het TGV-station en de Place Saint-Lambert.

Patrick AERTS, directeur van COLAS Transport SA, beheert een vloot van meer dan 50 vrachtwagens in België en na een aanbesteding viel zijn keuze op de VOLVO trucks die, zo zegt hij, “de beste keuze bleken qua prijs en kwaliteit”.

De bouwsite vereist specifiek materieel, waaronder speciale bouwvoertuigen. De levering bestaat uit 13 FMX bakwagens van 430 pk en omvat 10 6×4 tandemzijkippers, een 6×4 zijkipper met en HIAB 138 E3 laadkraan, een 6×4 vrachtwagen met HIAB 2156 containerhefinrichting en een 8×4 Multilift containerchassis met X-HDUO 138 kraan.

De FMX trucks zijn standaard uitgerust met VOLVO Dynamic Steering, de I-Shift automatisch schakelende splitter/range versnellingsbak met 12 versnellingen, het VEB systeem (motorrem), de ECS4 luchtvering met lastindicator, enz.

De vrachtwagens werden geleverd door TRUCK SERVICE SEBASTIAN uit Herstal. De bovenbouw is gemaakt door ALUMAC, een carrosseriebouwer uit Kortrijk die gespecialiseerd is in maatwerk van vrachtwagenopbouw, containers, containersystemen, kranen en kippers”, verklaart Yves VERHEYDEN, Key Account Manager bij VOLVO Trucks België.

De COLAS groep heeft kantoren in zo’n 50 landen, ze telt 60.000 werknemers en realiseert meer dan 80.000 projecten per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.