NEWS

6 augustus 2020

TSO OUTOTEC anticipeert op slijtage met slimme bevestigingen

In de wereld van de steengroeven is slijtage aan de bekleding van breekinstallaties, zeefbunkers en dumperbakken een terugkerend fenomeen. Het vermijden van voortijdige productieonderbrekingen als gevolg van breuk vereist een constante controle. In dat verband heeft METSO OUTOTEC de overname van de Australische leverancier van bevestigings- en slijtagebewakingstechnologie DAVIES WEAR PLATE SYSTEMS afgerond.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Door het uitbreiden van zijn portfolio en de mogelijkheden voor het monitoren van de slijtage van bekledingen, voldoet METSO aan de doelstelling om unieke en complete oplossingen aan te bieden voor de gehele waardeketen van de slijtbekledingen.

De overgenomen technologie omvat bevestigingen met een uniek vergrendelmechanisme waarvoor geen traditionele bouten en moeren nodig zijn, zodat het onderhoud sneller en veiliger kan worden uitgevoerd. Het DAVIES WEAR PLATE SYSTEMS productassortiment omvat ook een slijtagebewakingstechnologie, die een realtime voorspelling van de slijtage en het verwachte tijdstip voor vervanging van de bekleding geeft. De bewakingsoplossing kan op elke metalen of keramische bekleding worden gemonteerd, ongeacht het bevestigingssysteem.

Sami TAKALUOMA, voorzitter van de Consumables Business Unit bij METSO OUTOTEC, is verheugd: “We kijken er naar uit om deze geavanceerde oplossingen wereldwijd bij onze klanten te introduceren; we beschikken nu over het breedste scala aan geoptimaliseerde oplossingen, tools en diensten voor slijtagebescherming. De nieuwe technologie zal de veiligheid tijdens het onderhoud verhogen en de beschikbaarheid vergroten.

De overgenomen technologie wordt al gebruikt door grote mijnbouwbedrijven, zoals RIO TINTO, BHP Group en FORTESCUE METALS Group in Australië.

Het aanbod van DAVIES WEAR PLATE SYSTEMS omvat gepatenteerde bevestigingssystemen en een slijtagebewakingssysteem voor bekledingen en slijtplaten. DAVIES biedt ook hulpmiddelen voor veiligere en snellere vervangingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.