NEWS

12 augustus 2020

Nieuwe NeoR bekisting van PASCHAL

Dit is nieuws dat meer uitleg behoeft. In oktober 2020 brengt de Duitse machinefabrikant een nieuwe lichtgewicht bekisting op de markt. Ze werd ontwikkeld op de vraag van de klanten en om te voldoen aan de huidige eisen in de bouwsector.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De NeoR bekisting combineert de sterke punten van de universele rasterbekisting en het LOGO.3 wandbekistingssysteem en bezit alle kenmerken van een modern lichtgewicht systeem. Stevige en duurzame vlakke staalkaders, bekleed met een bijzonder sterk, 12 mm dik meerlagig multiplexpaneel van berkenhout, verminderen het gewicht met 25% in vergelijking met de universele raster/GE bekisting. De weerstand van NeoR tegen de druk van vers beton is volgens de fabrikant gelijk aan 50 kN/m².

De structuur van de kaders is slechts 7,5 cm dik en ze zijn bijzonder licht hanteerbaar, aangezien elk NeoR element niet meer dan 40 kg weegt, wat het transport en de opslag ervan vergemakkelijkt en het gebruik van een kraan of ander transportmiddel overbodig maakt.

NeoR is een universeel product dat geschikt is voor het maken van funderingen, balken en muren. Het optimale assortiment omvat zowel bekistingselementen met een breedte van 15 tot 90 cm tot roosters van 15 cm, die ook verkrijgbaar zijn in hoogtes van 90 cm en 150 cm. Zo kunnen verdiepingen tot een hoogte van 3 m in één keer worden bekist. Met het NeoR element van 180 x 300 cm worden grote oppervlakken gerealiseerd.

Met de interne klempunten kunnen de bekistingselementen zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt. Voor een betonhoogte van 3 meter zijn slechts 3 klempunten nodig voor de bekisting, wat bijzonder snel en economisch is. Langwerpige sleufgaten in de kaderelementen maken het mogelijk hoogteverschillen te realiseren in geval van ongelijkmatige ondersteuningen.

Omdat de lichte NeoR bekisting is voorzien van kopprofielen die vergelijkbaar zijn met die van het LOGO.3 wandbekistingssysteem, zijn accessoires uit het LOGO programma, zoals verstelbare steunen en multi-matrijzen, compatibel met NeoR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.